Новини
19 Лютого 2020
912

Український студент придбав за $1 право на екранізацію твору Стівена Кінга

Відомий американський письменник продає студентам-режисерам права на свої оповідання з 70-х років

19-річний український студент Валентин Лавренюк підписав контракт з письменником Стівеном Кінгом, викупивши за $1 права на екранізацію його оповідання 2008 р. “Велотренажер”. Про це повідомляє видання yabl.

Права на екранізацію оповідання надаються на рік. Згідно з умовами, короткометражний фільм не можна викладати в мережу або транслювати на телебаченні. Випустити стрічку в широкий прокат буде можливо тільки з особистого дозволу Стівена Кінга.

Валентин Лавренюк планує випустити короткометражний фільм за оповіданням до кінця цього року, це буде його дебютний проект.

На фото: Валентин Лавренюк

Твір “Велотренажер” розповідає про художника Річарда Сіфкіца, який намагається схуднути та займається на тренажері в підвалі свого будинку в Нью-Йорку. Чим більше Сіфкіц худне, тим частіше його переслідують дивні ілюзії.

Стівен Кінг продає студентам-режисерам права на свої розповіді з 70-х років. В рамках програми Dollar Baby письменник за $1 ділиться своїми авторськими правами зі школярами та студентами-кінематографістами, щоб ті могли екранізувати його твори. Таких контрактів укладається від п’яти до десяти на рік.

“Мені подобається, що у мене є можливість протягнути руку допомоги новачкам, так само як колись протягнули мені”, — коментує американський письменник Стівен Кінг продаж прав на екранізацію своїх творів.

Раніше Investory News, публікували вісім новинок кіно про бізнес та технології, які варто подивитися кожному підприємцю, а також добірку кінострічок, яка буде цікава стартаперам, “акулам” бізнесу, людям, які прагнуть до саморозвитку і кар’єрного росту.

Нагадаємо, президент України підписав закон щодо підтримки іноземних кіновиробників. Закон має на меті сприяти залученню інвестицій та розвитку інфраструктури кіновиробництва в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram