Драйв
31 Січня 2020
2 153

8 новинок кіно про бізнес та технології

Документальні та художні фільми, які потрібно подивитись кожному підприємцю

Coded Bias (Закодована упередженість)

Документальний фільм, який досліджує вплив штучного інтелекту (ШІ) на життя людей. Фільм розаказує про масові помилки, кількість яких збільшується разом з впровадженням ШІ в повсякденне життя людей.

Коли дослідниця MIT Media Lab Джой Буоламвіні виявила, що система ШІ для розпізнавання осіб може бути упереджена щодо людей з темною шкірою і жінок, вона почала вивчати алгоритми, що допускають порушення прав людини.


House of Cardin (Дім Кардена)

Неперевершена історія дизайнера, якого часто називають королем моди. При створенні фільму були використані раніше недоступні архіви Дому моди, зокрема ексклюзивні інтерв’ю з Наомі Кембелл і протеже Кардена, Жаном-Полем Готьє.


The Assistant (Асистентка)

Джейн влаштовується на роботу асистенткою до великого магната в індустрії розваг. У свій перший день вона стикається з культурою жорстокого поводження, піддається ряду принижень, які витримує. З часом при виконанні своїх обов’язків дівчина усвідомлює, що її шеф переступає межі.


Like a Boss (Гламурні боси)

Кращі подруги Міа і Мел живуть собі на втіху, керуючи власною косметичною компанією, яку створили з нуля. Вони по вуха в боргах, але поблизу перспектива пропозиції викупу за $1 млн, що ставить під загрозу дружбу дівчат. Нова партнерка вчить їх ефективніше керувати бізнесом. І ось що з цього виходить…


Minari (Мінарі)

Історія корейської сім’ї, яка в 1980 р. переїжджає в Арканзас, щоб купити там ферму. За версією кінофестивалю Sundance, у фільмі представлений “милий і несподіваний погляд на американську мрію”.


No Bone (Без кісток)

Онлайн-маркетолог і підприємець Марк Шиллер був експертом з комунікацій і популярним доповідачем на конференціях, поки не переніс два інсульти у 2015 р. Після цього Марк став страждати розладом мови — афазією — і більше не міг керувати власною компанією. Тоді Марк кинув всі сили на відновлення, про що й розповідає документальний фільм, який він зняв за допомогою своєї сім’ї.


Red Heaven (Червоне небо)

Документальний фільм про те, як вчені NASA намагаються дізнатися, як люди виживуть у повній ізоляції на планеті Марс, позбавленої практично всіх земних ресурсів.

У рамках експерименту команда з шести учених, інженерів та ентузіастів космосу провела рік у куполоподібному модулі, симулюючи життя на Марсі. Це найдовша симуляція життя в інопланетних умовах, яку коли-небудь проводили в США.


Tesla (Тесла)

Драма розповідає про спроби великого винахідника та інженера сербського походження Ніколи Тесли заробити гроші на свої винаходи, суперництві з Томасом Едісоном та відносинах з дочкою американського підприємця Дж. П. Моргана.

За матеріалами Inc.com

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram