Драйв
6 Грудня 2019
2 130

П’ять фільмів про бізнес, інвестиції та успіх

Добірка кінострічок буде цікава стартаперам, “акулам” бізнесу, людям, які прагнуть до саморозвитку і кар’єрного росту 

Уол-Стріт: Гроші не сплять (Wall Street: Money Never Sleeps), 2010

Корпоративний рейдер Гордон Гекко виходить з в’язниці в абсолютно новий світ, що стоїть на порозі фінансової кризи. Він — динозавр, чиї методи давно застаріли, а репутація грає погану службу. Але саме його обирає в партнери молодий трейдер Джейкоб Мур, який пропонує Гекко цікаву справу.

Як реалізувати всі свої плани, коли на вулиці фінансова криза, як отримати прибуток на іпотечних субсидіарних кредитах і про те, що значить, тримати фінансову марку — все це в картині з Майклом Дугласом, що зуміла зібрати в прокаті $129 млн.


“Стів Джобс” (Steve Jobs), 2015

Історія життя однієї з найвидатніших особистостей планети, засновника компанії Apple Стіва Джобса.

Фільм розкриває глядачам Джобса з усіх боків і ракурсів. Він — не тільки геній часу і маркетингу. Він — людина зі своїми недоліками, які є у кожного.

І саме тому фільм цінний. Що б ми не ставили на перший план у своєму житті, про власну особистість і її таємниці забувати не можна, чим би ви не займалися.


“Засновник” (The Founder), 2016

Історія Рея Крока, власника McDonald’s. До 52 років Крок перепробував багато професій. На початку фільму він — не дуже вдалий торговець міксерами.

Незабаром Крок зустрічає братів Макдоналд, які замовляють у нього міксери. Він знайомиться з ідеєю швидкого харчування і хоче поширити McDonald’s по всій Америці.

Це не просто фільм-біографія. Це насправді напружена картина, яка утримує увагу глядача з перших хвилин і до кінця. Головна ідея фільму — успіх досяжний в будь-якому віці, якщо на це є енергія.


“Дуель братів. Історія Adidas і Puma” (Duell der Brüder – Die Geschichte von Adidas und Puma), 2016

На початку 1920-х років брати Адольф і Рудольф Дасслер заснували взуттєву фабрику. Аді розробляє дизайн спортивних туфель. Комерційна жилка старшого брата Руді допомагає підприємству розширюватися.

Але згодом тандем розвалюється через сімейний розлад. Взуттєва фабрика братів Дасслер розділяється і в результаті утворюється два конкуруючих бренди: Adidas і Puma.

Драматичні події, де переплітаються бізнес і сімейні відносини, змушують героїв приймати складні рішення. А прийняття складних рішень — основне завдання директорів.


“Пральня” (The Laundromat), 2019

У липні 2016 року було оголошено, що Стівен Содерберг займеться продюсуванням безіменного фільму про всесвітньо відомий скандал навколо “Панамських документів”. Тож, на основі цих подій відзнято стрічку.

Літня подружня пара відправляється на водну екскурсію, але в процесі трапляється нещасний випадок — судно перевертається, багато пасажирів гинуть, в тому числі й чоловік Еллен (Меріл Стріп).

Намагаючись отримати належну за такої нагоди страхову виплату, настирлива пенсіонерка дізнається про ланцюжок підставних фірм, які створені в офшорних зонах для приховування від податків і відмивання незаконно нажитих коштів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram