Новини
8 Листопада 2021
628

Український стартап Meredot залучив $350 тисяч на нову розробку

Кошти підуть на створення бездротових зарядок для електросамокатів

Україно-ізраїльський стартап Meredot, який розробляє бездротові зарядні станції для електросамокатів, залучив $350 тис. у межах seed-раунду від Overkill VC, Ukraine Invest і дніпровського бізнесмена Олександра Криворучка, повідомляє Ain.ua.

Зазначається, що кошти використовуватимуться для подальшого розвитку продукту, випуску перших комерційних версій та запуску перших пілотних проєктів.

“Meredot займається мобільною інфраструктурою B2B для операторів електросамокатів, пропонуючи бездротові станції для заряджання транспорту та допомагає містам розв’язувати проблеми ефективності, екології та безпеки, щоб використати переваги мікромобільності”, — йдеться у повідомленні.

Система Meredot складається з двох частин: бездротової зарядної станції (панель управління та паркувальний майданчик), встановленої в громадському місці, та адаптера для електросамоката або електроскутера.

Після паркування на зарядній платформі (яку можна масштабувати під розміри конкретного транспорту) починається бездротовий процес передачі енергії.

Фото: Ain.ua

У 2019 році Meredot виграла грант обсягом €50 тис. на розробку технології бездротової зарядки MePower, яка є основним компонентом бездротової заправної станції.

2020 року Meredot залучив preseed-інвестиції від Overkill. Сума не розкривалася, але зазвичай фонд інвестує до €220 тис., а оцінка Meredot становила €1,33 млн.

За останні шість місяців Meredot зросла від розробки лабораторного прототипу до створення комерційної версії бездротової зарядної станції для Bird, Lime, Bolt та інших операторів електросамокатів.

Нагадаємо, нещодавно український стартап Let’s Enhance залучив $3 млн інвестицій. Компанія допомагає бізнесам створювати візуальний контент за допомогою AI нового покоління.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram