Новини
12 Серпня 2019
975

На електрику з повітря: Український стартап Meredot залучив €50 тис. інвестицій

Кошти підуть на усунення проблем та вдосконалення технології бездротової передачі енергії

Український стартап Meredot, який розробляє технологію бездротової передачі енергії та зарядні пристрої, привернув €50 тис. від Єврокомісії в рамках першого етапу програми Horizon 2020 SME, повідомляє AIN.ua.

Як зазначив Роман Бисько, співзасновник і гендиректор компанії, комісія високо оцінила наукові результати та потенціал технології, що розробляється. “Ми раді, що стали одними з 5% європейських стартапів, які виграли грант від Horizon 2020. Це важливе досягнення для проекту Meredot”, – підкреслив він.

Отримані кошти будуть направлені на доопрацювання технології, лабораторні тести та її адаптацію до потреб користувачів автомобільної, побутової та мобільної техніки. “Наразі вона реалізована в прототипі бездротової зарядки MePower”, – йдеться у повідомленні.

У компанії розповіли, що технологія дозволяє усунути проблеми, що наразі присутні в бездротових зарядних пристроях, наприклад, низьку енергоефективність, низьку передачу потужностей та статичність гаджетів. “Розробки команди дозволили передати “повітрям” електричну енергію на відстань 30 см з ефективністю системи вище 90%”, – розповів Роман Єршов, співзасновник і технічний директор компанії.

Зазначається, що після завершення першої фази, стартап планує продовжити свою участь в Horizon 2020 і подати документи на другий етап програми, де обсяг фінансування вже досягає €2,5 млн.

У рамках розробки Meredot співпрацює з Чернігівським національним технологічним університетом. “У команду компанії входять вчені-дослідники, системотехніки та програмісти”, – пише видання.

Тим часом, співробітники Tesla таємно проводять дослідження в галузі розробки акумуляторів в Каліфорнії. Так, за інформацією джерел CNBC, дослідницька група наразі розробляє та створює прототипи літій-іонних акумуляторів та обладнання, що дозволить значно збільшити обсяги виробництва.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram