Новини
27 Жовтня 2021
678

Український стартап Let’s Enhance залучив $3 мільйони інвестицій

Компанія допомагає бізнесам створювати візуальний контент за допомогою AI нового покоління

Фото: Засновники Let’s Enhance/Ain.ua

Український Let’s Enhance, що розробляє платформу обробки зображень за допомогою нейромереж — Claid, залучив $3 млн інвестицій, повідомляє Ain.ua.

Зазначається, що лід-інвестором стала венчурна компанія Chamaeleon із Кремнієвої долини. А також Марго Георгіадіс, Hype Ventures, Acrobator. Фандрейзинг відбувся онлайн.

“Залучені кошти підуть на розвиток Claid — автоматизованої end-to-end-платформи для обробки зображень за допомогою AI. Інвестиції вкладуть у розробку додаткових функцій модерації контенту, збільшення команди інженерів та відділу продажів”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначила Софія Швець, CEO та співзасновник Let’s Enhance, мета компанії — допомогти бізнесу ефективно створювати та використовувати візуальний контент за допомогою AI нового покоління. Її Let’s Enhance запустив 2021 року як B2B технологію для електронної комерції та маркетплейсів в індустріях нерухомості, мандрівників і foodtech, що працюють з великими обсягами візуального контенту.

Компанії інтегрують Claid через API, задають потрібні параметри зображень і нейромережі редагують фото крок за кроком: покращують їхню якість і чіткість, коригують колір і тон, видаляють фон і стискають до заданих параметрів.

Фото: Let’s Enhance

Як зазначають у Let’s Enhance, платформа дозволяє користувачам економити до 90% часу — Claid працює в 10 разів швидше, ніж традиційні редактори.

Let’s Enhance — український стартап, заснований 2018 року Владиславом Пранскевичусом, Софією Швець та Олександром Савсуненком (через деякий час він пішов в інший проєкт). У команди є R&D-офіси у Києві, Сан-Франциско та Центральній Європі.

У 2018 році Let’s Enhance потрапила до європейського підрозділу знаменитого американського акселератора Techstars, розташованого у Великій Британії. Того ж року у стартап вклалася інвестиційна компанія Digital Future.

За останній рік команда зросла утричі, а річний дохід перевищив $1 млн. Серед клієнтів Let’s Enhance — Mixtiles, Pollinate, Vente-privee.

Нагадаємо, заснований українцем акселератор Fuelarts залучив $500 тис. За останні два роки Art+Tech-стартапи отримали половину від загального обсягу інвестицій в індустрію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram