Новини
27 Жовтня 2020
896

Український проект з психологічної підтримки Elomia став переможцем Kyiv Tech Hub 2020

Стартап отримав нагороду в розмірі 30 тисяч злотих

Під час конференції Kyiv Tech Hub у рамках фіналу менторської програми Polish-Ukrainian Startup Bridge (PUSB) було обрано три стартапи-переможці з усієї України.

Перше місце посів проект Elomia, який надає психологічну підтримку та допомагає у розв’язанні життєвих проблем. Стартап отримав нагороду у розмірі 30 тис. злотих.

Засновник проекту Тарас Погребняк із Харкова. Разом з командою психологів він створив чат-бота — своєрідного віртуального психолога. Його метою є допомога впоратись із депресією онлайн. Чат-бот на ім’я Elomia замінює психолога для людей, які потребують психологічної підтримки, але з тих або інших причин не можуть отримати своєчасну допомогу.

Друге та третє місце отримали RE-leaf PAPER і Caretech.Human відповідно. Кожен з них отримав по 10 тис. злотих для подальшого розвитку своїх бізнес-ідей.

RE-leaf PAPER — стартап з виробництва віскози з подрібненого опалого листя, яка може бути використана для виготовлення паперу. На думку засновника Валентина Фречки, такий папір може знайти широке застосування у продукції пакування для яєць, одноразового посуду, носових хусток чи, для прикладу, туалетного паперу.

Caretech.Human — інноваційне IoT рішення для безперервного автоматичного моніторингу здоров’я та виявлення хвороб на самих ранніх стадіях в домашніх умоваx. В основі — унікальні сенсорні технології, що разом із математичними алгоритмами та штучним інтелектом (AI), зробили можливим детектувати мінімальні концентрації небезпечних маркерів.

Kyiv Tech Hub — це підсумкова конференція, організована в рамках програми Polish-Ukrainian Startup Bridge, що реалізується фундацією “Фонд Співпраці” спільно з Міністерством Фондів та Регіональної Політики Польщі.

Під час регіональних зустрічей в різних містах на території України визначають найкращі бізнес-ідеї, проводять преакселерацї з відібраними проектами в онлайн-форматі з досвідченими експертами PUSB, та надають кращим прямі контакти з представниками польських інвестиційних фондів.

Нагадаємо, RE-leaf PAPER, що переробляє папір з опалого листя, випустив першу промислову партію паперу об’ємом 1,5 тонни.

Як відомо, український стартап Raccoon.World, який допомагає людям відновлюватися після травм і неврологічних захворювань, залучив €900 тис. ($1,062 млн) інвестицій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram