Новини
27 Жовтня 2020
1 409

Папір з опалого листя: Український RE-leaf PAPER випустив першу промислову партію у 1,5 тонни

Матеріал планують використовувати для виготовлення пакетів, посуду й картону

На фото: Валентин Фречка/ Facebook/Valentyn Frechka

Український засновник проекту RE-leaf PAPER, що переробляє папір з опалого листя, випустив першу промислову партію паперу об’ємом 1,5 тонни, пише ITC.

Ще минулого року український студент КНУ ім. Т. Шевченка Валентин Фречка повідомив, що створена ним технологія виготовлення паперу з опалого листя RE-leaf успішно пройшла випробування на спеціалізованому обладнанні й готова до роботи в “масштабних умовах”.

Протягом декількох місяців Фречка довів свій проект до виробництва першої промислової партії переробленого паперу.

Роботи проводилися на базі Житомирського картонного комбінату, а результатом стала партія паперу щільністю 90 г/м² і 100 г/ м², товщиною 0,2 мм, зі значенням продавлювання 285 кПа.

З цієї партії автори проекту збираються виготовити тестові зразки паперових пакетів і посуду, а також картону. З урахуванням складності процесу вдалося досягти ідеальних параметрів, які зображають весь спектр можливостей листяного волокна.

Раніше Валентин Фречка завдяки своєму проекту RE-leaf PAPER отримав “золото” на Міжнародній олімпіаді з екології в Кенії, Олімпіаді геніїв у США, а також став фіналістом фестивалю інновацій МОН.

А от стартап Bolt Threads виробляє веганський матеріал Mylo, схожий на шкіру, з особливого виду волокна, зробленого з міцелію — вегетативне тіло грибів. Бренди Adidas і Lululemon оголосили про співпрацю з цим стартапом

Як писали раніше Investory News, американський стартап Cloud Paper, який виробляє туалетний папір з бамбука, залучив у раунді фінансування серії A $3 млн від венчурного фонду Greycroft Partners, а також Марка Кьюбана, Ештона Кучера, Роберта Дауні-молодшого й інших відомих підприємців та акторів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram