Новини
17 Вересня 2020
1 013

Український стартап Raccoon.World залучив €900 тисяч

Отримані кошти підуть на зміцнення позицій на існуючих ринках і підготовку до масштабування в межах ЄС та Азії

Стартап Raccoon.World, який допомагає людям відновлюватися після травм і неврологічних захворювань, залучив €900 тис. ($1,062 млн) інвестицій, повідомляє AIN.ua.

Посівний раунд (Seed) проходив у два етапи. У першому етапі Raccoon.World отримав €275 тис. від бізнес-ангелів і Silicon Valley Sindicate Club, а €625 тис. — від приватного інвестиційного фонду Quarter Partners.

Стартап планує спрямувати кошти на розширення своїх існуючих ринків у Німеччині та Польщі й підготовку до майбутнього масштабування в Євросоюзі та Азії. Гроші також будуть витрачені на розвиток функціональності нового продукту і проведення додаткових клінічних випробувань.

Raccoon.World допомагає пацієнтам відновлюватися після травм за допомогою відеоігор. Стартап працює зі страховиками та реабілітаційними центрами, надаючи їм інструменти для проведення цифрової терапії зі своїми клієнтами.

Терапевт також може під’єднатися до пацієнта через відеозв’язок, щоб провести обстеження і скласти план лікування, до якого входять і вправи зі спеціальним пристроєм.

Пацієнт грає у відеоігри, при цьому роблячи вправи, які йому прописав терапевт. Допомагають йому в цьому спеціальні датчики: вони надягають на частини тіла і виступають як ігрові контролери.

Також датчики зчитують інформацію і передають терапевту, який може віддалено контролювати тренування і стан пацієнта.

Штаб-квартира Raccoon.World знаходиться в Берліні, операційна компанія в Кракові, а R & D офіс — в Україні (Києві).

Quarter Partners — український приватний інвестиційний фонд, заснований у 1992 р. Поточний обсяг інвестицій — $520 млн. Фонд інвестував у такі проекти, як DOC.ua, Biopharma, WareTeka тощо.

Нагадаємо, Український фонд стартапів 28 серпня провів десятий Pitch Day, за підсумками якого вирішили профінансувати два проекти на загальну суму $100 тис.: Kray Technologies та TenniRobo.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram