Новини
11 Квітня 2019
1 229

Українські стартапи потрапили до списку найбільш швидкозростаючих технологічних компаній

До рейтингу увійшли 3DLook та інші стартапи

Проект GrowJo випустив список 10 тисяч найбільш швидкозростаючих технологічних компаній. Основна відмінність від інших традиційних рейтингів – автоматичний відбір учасників, передає видання Business Wire.

Як зазначив генеральний директор Growjo Том Блю, проект розпочато, аби більше дізнатися про компанії, які розвиваються та прагнуть зростати у всіх показниках своєї діяльності.

“Ми раді нагородити ці компанії і стежити за тим, як вони продовжують домагатися успіху в майбутньому”, – підкреслив він.

Щоб вивести власний індекс, стартап проводить аналіз 20 різних метрик про бізнес компаній. Враховується фінансування, темп найму персоналу та інші показники.

“Чим вище підсумковий рейтинг – тим більше, на думку алгоритму GrowJo, у компанії шансів на успішний розвиток”, – пише видання.

На відміну від інших компаній, що проводять рейтинги (такі як Inc 5000 и Fortune 500), і вимагають від учасників подання фінансових звітів та проходження інших критеріїв, Growjo не вимагає реєстрації та оплати за участь. Єдине, враховує тільки ті компанії, штат яких не перевищує 1 тис. співробітників.

“Ми хотіли, щоб процес відбору був якомога легшим і охоплював всі зростаючі компанії, не вимагаючи подання інформації”, – розповів директор по маркетингу Growjo Джеремі Унру.

У список Growjo потрапили фірми з реєстрацією в США і Канаді, Західній Європі, Індії, Австралії. Перше місце займає Lime – американський сервіс, який надає в оренду електросамокати.

Топ-10 швидкозростаючих компаній за версією GrowJo

Серед десяти тисяч учасників є ряд компаній, що мають українське походження або присутні в Україні.

Наприклад, на 29 місці ізраїльська компанія Verbit.ai – розробляє сервіс для транскрибування і створення субтитрів. В Україні у Verbit знаходиться R&D-центр. 545 місце займає український стартап 3DLook – працює над технологією сканування людського тіла по фото. У минулому році залучив $1млн від U.Ventures і 500 Startups.

Ознайомитися з повним списком можна тут.

Нагадаємо, на початку року 17 українських компаній увійшли до Топ-100 аутсорсерів світу.

Також, за даними рейтингу Топ-50 ІТ-компаній України, протягом останніх двох років кількість спеціалістів в 50 найбільших ІТ-компаніях виросла до 58 тис.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram