Новини
8 Червня 2021
721

Українська промисловість завдала екології збитків на 67 мільйонів гривень

Промисловий комплекс потребує модернізації, щоб відповідати сучасним природоохоронним вимогам

Під час перевірок промислових підприємств Державна екологічна інспекція України нарахувала понад 67 млн ​​грн збитків у першому кварталі 2021 року, повідомляє Бізнес Цензор, з посиланням на голову Державної екологічної інспекції Андрія Мальованого під час Всеукраїнського форуму “Україна 30. Екологія”.

“Промисловість — один із головних драйверів зростання української економіки. Однак у цій галузі є й зворотна сторона — негативний вплив на стан навколишнього середовища. Промисловий комплекс України застарів і потребує модернізації, щоб відповідати сучасним природоохоронним вимогам”, — наголосив він.

І додав, що екологізація виробництва здійснюється тільки одиничними підприємствами. “Так, тільки за перші три місяці 2021 року Держекоінспекція становила понад 4,8 тис. адмінпротоколів щодо екологічних порушень. У середньому на одному підприємстві ми фіксуємо 4 факти недотримання природоохоронного законодавства”, — зазначив Мальований.

За словами чиновника, для зміцнення екологічного контролю за промисловістю й, відповідно, стимулювання модернізації підприємств Держекоінспекція проводить внутрішню трансформацію. Зокрема йдеться про продовження територіальної реформи, проведення закупівлі нового обладнання, співпраці з Національним центром управління та випробування космічних засобів, отримання супутникових знімків для виявлення незаконного видобутку надр, засмічення тощо.

“На жаль, досягненню цього KPI заважають мізерні штрафи за недопуски та забруднення навколишнього середовища, низькі зарплати інспекторів, недостатнє фінансування на сплату судового збору”, — наголосив Андрій Мальований.

Він пояснив, що для усунення цих проблем і для сприяння модернізації промислового комплексу необхідно комплексне оновлення законодавства. Бо якісний екологічний контроль — один із найважливіших кроків для допомоги бізнесу. Він сприятиме осучасненню, екологізації, енергоефективності промисловості та посиленні її конкурентоспроможності на зовнішньому ринку.

Раніше Investory News писали, що в Україні протягом квітня спостерігалося зростання промисловості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram