Новини
15 Січня 2020
1 215

Україна в рейтингу серед найкращих країн світу посіла 68 місце з 73-х

На думку аналітиків, країна бореться між миром і війною, а також між корупцією та реформами

За підсумками 2019 р. Україна посіла 68-е місце з 73-х в рейтингу кращих країн світу за версією американського журналу US News & World Report, який опублікований на сайті видання.

Перше місце, як і в минулому році, зайняла Швейцарія, друге — Канада, а третє — Японія, яка опустилася на одну сходинку нижче в порівнянні з попереднім рейтингом.

У п’ятірку також увійшли Німеччина та Австралія. На останньому місці — Оман, Сербія та Ліван.

США опинилися на сьомому, а Росія в рейтингу піднялася на одну позицію і зайняла 23-е місце. У список також потрапили Естонія (55-е місце), Литва (59-е місце), Латвія (62-е місце), Казахстан (66-е місце) і Білорусь (70-е місце).

При складанні рейтингу автори виділили 65 ознак, які, на їхню думку, необхідні, щоб оцінити успіх країни в різних сферах.

Ці характеристики були об’єднані в дев’ять основних категорій: сила і вплив на світовій арені, розвиток туристичної галузі, інновації, соціальна сфера, культура, темпи зростання економіки, відкритість для бізнесу, загальний рівень життя населення та історичну спадщину.

По кожній з них аналітики US News & World Report представили окремі рейтинги, положення країни в яких і вплинуло на те, яку позицію держава займає в загальному списку.

Так, на думку аналітиків, Україна, яка опустилася на три позиції у рейтингу в порівнянні з минулим роком, бореться між миром і війною, а також між корупцією та реформами.

Рейтинг був складений US News & World Report при співпраці з консалтинговою компанією BAV Consulting і Університетом штату Пенсильванія.

Він базується на результатах соціологічного опитування, участь в якому взяли близько 21 тис. осіб із 36 країн світу. У число респондентів входили як представники бізнесу, так і звичайні громадяни.

Нагадаємо, Україна піднялася на 6 позицій в рейтингу гендерної рівності, зайнявши 59-е місце у світі. Найкращі результати в гендерній рівності Україна показала в освітній сфері, найгірші — в представництві в політиці.

Раніше Investory news писали щодо рейтингів минуого року, де Україна посилила позиції, а де їх втратила.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram