Новини
17 Грудня 2019
1 251

Україна піднялася на шість позицій в рейтингу гендерної рівності

На думку експертів, повної рівності статей доведеться чекати ще століття

Україна піднялася на 6 позицій в рейтингу гендерної рівності, зайнявши 59-е місце у світі. Про це йдеться в доповіді Всесвітнього економічного форуму.

У регіональному розрізі Україна потрапила на 12 сходинку серед країн Східної Європи та Центральної Азії.

Найкращі результати в гендерній рівності Україна показала в освітній сфері, найгірші — в представництві в політиці.

До першої десятки увійшли Ісландія, Норвегія, Фінляндія, Швеція, Нікарагуа, Нова Зеландія, Ірландія, Іспанія, Руанда та Німеччина.

Всього в списку 150 країн. США посіли 51 місце, Великобританія — 21, Франція — 15, Білорусь — 29, Казахстан — 72, Росія — 81.

Також повідомляється, що до 2019 р. ситуація з гендерною дискримінацією у світі покращилася, однак повної рівності статей доведеться чекати ще століття. Якщо країни будуть розвиватися в цьому напрямку в теперішньому темпі, розрив між чоловіками та жінками скоротиться через 99,5 років.

Нагадаємо, Україна посіла 17 місце серед 58 країн світу, у рейтингу країн, що демонструють ефективність у боротьбі зі змінами клімату. Лідерів у цьогорічному рейтингу немає — нікому не вдалося вплинути на кліматичну ситуацію.

Також, у рейтингу країн за могутністю у 2019 р. Україна посіла 39 місце, розмістившись між Мексикою (38) та Фінляндією (40). На першому місці США, другому — Росія, третьому — Китай.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram