Новини
25 Червня 2020
1 251

Україна увійшла в першу п’ятірку країн з найдешевшим мобільним інтернетом

Ці країни мають якісну волоконно-оптичну широкосмугову інфраструктуру

Україна увійшла в ТОП-5 країн із найдешевшим інтернетом у всьому світі, свідчать дані дослідження британського ресурсу про телекомунікації cable.co.uk.

Згідно з дослідженням, найдешевший інтернет в Індії. За гігабайт мобільного інтернету тут потрібно оплатити в середньому $0,09.

До рейтингу також увійшли Ізраїль ($0,11 за 1 Гб), Киргизстан ($0,21 за 1 Гб) та Італія ($0,43 за 1 Гб). Україна — п’ята з показником середньої вартості $0,46.

Зазначається, що ці країни мають хорошу волоконно-оптичну широкосмугову інфраструктуру.

Найдорожчий інтернет на островах, які належать Великій Британії: острів Святої Єлени — $52,2 за 1 Гб, Фолклендські острови — $40,41, Республіка Науру — $30,47, Бермудські острови — $40,41, Республіка Сан-Томе і Принсипі — $28,26.

Нагадаємо, команда з університетів Монаша, Суінберна та Мельбурнського королівського технологічного інституту (RMIT) протестували надшвидкий мікрочіп для інтернету “мікро-гребінь” (micro-comb). Австралійські дослідники створили мікрочіп, який збільшує швидкість інтернету в мільйон разів.

Як писали раніше Investory News, американська компанія SpaceX планує перетворити підрозділ, що займається проектом Starlink для забезпечення високошвидкісного доступу в інтернет, в самостійну компанію та здійснити в майбутньому первинне публічне розміщення її акцій (IPO).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram