Новини
7 Лютого 2020
852

SpaceX планує зробити Starlink самостійною компанією і провести IPO

Компанія буде приносити виручку в розмірі $30 мільярдів на рік

Американська компанія SpaceX планує перетворити підрозділ, що займається проектом Starlink для забезпечення високошвидкісного доступу в інтернет, в самостійну компанію та здійснити в майбутньому первинне публічне розміщення її акцій (IPO). Про це повідомляє агенція Bloomberg з посиланням президента SpaceX Гуін Шотуелл.

“Ми зараз є приватною компанією, але Starlink відноситься до такого роду бізнесу, який ми можемо просувати вперед і зробити публічним. Ми, швидше за все, виділимо цей конкретний елемент бізнесу в окреме підприємство і зробимо його публічним”, — розповіла Шотуелл.

Глава SpaceX Ілон Маск в травні поділився зі ЗМІ оцінками, згідно з якими, Starlink згодом може приносити виручку в розмірі $30 млрд на рік. На думку Bloomberg, в разі IPO дана сума стане відправною точкою для визначення вартості підприємства.

Мережа Starlink призначена для забезпечення доступу до інтернет-користувачів по всій планеті шляхом розгортання на навколоземній орбіті великої кількості малих апаратів (вагою до 500 кг).

Ця система зв’язку повсюдно, в тому числі й важкодоступні та малонаселені райони, буде забезпечувати широкосмуговий доступ в інтернет на швидкості 1 гігабіт на секунду, що відповідає стандарту 5G.

На початковому етапі SpaceX планує забезпечити високошвидкісний доступ в Інтернет для жителів півдня США до кінця 2020 р.

За оцінкою компанії, розміщення на орбіті в цілому 11 тис. супутників і введення їх в експлуатацію обійдеться в $10 млрд.

У травні 2019 р. в космос були виведені перші 60 супутників, в листопаді того ж року на орбіту була доставлена ​​друга група апаратів Starlink, третя і четверта — в січні цього року.

Як писали раніше Investory News, SpaceX, співпрацюючи з NASA в рамках 19-ї місії з комерційного постачання Міжнародної космічної станції, запустила з мису Канаверал у Флориді ракету Falcon 9 (70 м довжини та 550 т. вагою) з капсулою Dragon.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram