Новини
24 Травня 2019
1 121

SpaceX вивела на орбіту першу групу супутників для глобального інтернету

Всього Ілон Маск планує запустити понад 11 тис. супутників

Фото: SpaceX

Ракета-носій Falcon 9 успішно вивела на орбіту 60 супутників, що стали першими в рамках місії Starlink, повідомила американська компанія SpaceX на власній сторінці в Twitter.

“Підтверджено успішне розгортання 60 супутників Starlink”, – йдеться у повідомленні.

Запуск ракети з мису Канаверал відбувся у п’ятницю о 02:30 UTC (05:30 за київським часом). Після старту перша ступінь ракети сіла на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані.

Як відомо, раніше запуск ракети кілька разів переносився, спочатку через погодні умови, а потім через необхідність перевірити системи обладнання.

Starlink – супутникова мережа наступного покоління, здатна забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет. Практична реалізація проекту почалася 22 лютого 2018 р., коли Falkon-9 вивела на орбіту два тестових супутника – Tintin-A і Tintin-B. Всього Ілон Маск планує запустити понад 11 тис. супутників.

Як відомо, компанія Ілона Маска SpaceX оголосила про плани залучити капітал у розмірі $500 млн у рамках чергового раунду фінансування. Кошти будуть спрямовані на проект розвитку сервісу супутникового інтернету Starlink. За даними Dow Jones VentureSource, залучення фінансування на суму $500 млн збільшить акціонерний капітал SpaceX до $3 млрд.

Експерти вважають, що компанії, для того, аби вивести на орбіту 11 тис. супутників, потрібно залучити понад $10 млрд капіталу.

Нагадаємо, SpaceX здійснила перший комерційний рейс ракети Falcon Heavy із супутником Arabsat 6A для Саудівської Аравії. Falcon Heavy – найпотужніша з усіх існуючих у світі ракет. Вона може виводити в космос до 64 т корисного навантаження.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram