Новини
11 Лютого 2022
398

Україна отримає $300 мільйонів кредиту від Світового банку: Куди підуть кошти

Технічні процеси щодо підготовки до реалізації нового проєкту банку завершаться цьогоріч  наприкінці весни 

Світовий банк надасть Україні $300 млн кредиту на проведення термомодернізації у містах. Про це під час зустрічі домовилися міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов із регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Арупом Банерджі, повідомляє пресслужба Мінрегіону.

“Сьогодні ми обговорюємо старт нового проєкту — $300 млн буде виділено на проведення енергоефективних заходів в Україні. Завдяки цьому міста матимуть змогу отримати більше ресурсів на термомодернізацію шкіл, садків, систем теплопостачання, а також забезпечення вуличного освітлення”, — стверджує міністр Олексій Чернишов.

Зазначається, що станом на кінець 2021 року спільні проєкти Мінрегіону та Світового банку дали можливість скоротити споживання природного газу більш ніж на 27 млн куб. м, викиди вуглекислого газу (CO2) — більш ніж на 45 тис. тонн на рік, а також заощадити понад 26 ГВт енергії.

За словами регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи, технічні процеси щодо підготовки до реалізації нового проєкту банку з муніципальної енергоефективності у тісній співпраці з Мінрегіоном мають завершитися наприкінці весни 2022 року.

Нагадаємо, Білорусь надає аварійну допомогу українській енергосистемі. Максимальна потужність становитиме 150 МВт.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram