Новини
15 Лютого 2023
415

Україна на німецькій “БіоФах 2023”

На виставці харчових продуктів нашу державу представляють 23 компанії

У місті Нюрнберг (Німеччина) 14 лютого розпочала свою роботу найбільша міжнародна виставка органічних харчових продуктів “БіоФах 2023”, на якій Україна представлена національним павільйоном загальною площею 188 м², де свою продукцію виставляють 23 компанії-учасниці, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

На відкритті павільйону виступив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. Крім цього, запланована участь Висоцького у заходах, що проходитимуть у межах виставки: сесії конгресу БіоФах “Останні зміни в органічній політиці в регіонах Центральної та Східної Європи” і конференції “Україна: Рік після початку війни — інноваційна сила органічних фермерів та глобальні стратегії підтримки”. Заплановані також двосторонні зустрічі з представниками Чеської Республіки, Польщі, Німеччини, Швейцарії та Європейської комісії.

У міністерстві наголошують, що презентація України на міжнародному рівні, зокрема надання міжнародній спільноті актуальної інформації про поточний стан органічного сектору в Україні та експортні можливості українських виробників органічної продукції в умовах війни дуже важлива, адже підтримка міжнародних партнерів та налагодження співпраці є одним із кроків зміцнення позиції України, як надійного виробника та експортера.

У Міністерстві нагадують, що до повномасштабного вторгнення росії на територію України сектор органічного виробництва в Україні активно розвивався: зростали площі земель, зайняті під органічним виробництвом (з 289 тис. га у 2017 році до 422 тис. га у 2021-му), зростала кількість виробників органічної продукції (з 504 операторів у 2017 році до 528 операторів у 2021-му).

Останні роки Україна впевнено входила до п’ятірки найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. Зокрема, у 2021 році посіла 5 місце у світі зі 126 країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із часткою 6,6% від загального обсягу ввезеної до країн ЄС органічної продукції. Так, протягом 2021 року до ЄС ввезено 190 тис. т української органічної продукції на суму близько $160 млн.

Водночас український органічний сектор продовжив працювати та демонструвати свої досягнення і під час повномасштабної війни. У 2022 році Україна експортувала до ЄС та Швейцарії 225,8 тис. т органічної продукції, що на 13% більше, ніж у 2021 році.

Нагадаємо, міжнародні донори передадуть Україні для посівної 13,5 тонн насіння овочів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram