Новини
6 Лютого 2023
315

Міжнародні донори передадуть Україні для посівної 13,5 тонн насіння овочів

Такий обсяг насіння забезпечить проведення посівної на 1126 га

Міжнародні донори передадуть 13,5 т насіння овочів аграріям та мешканцям деокупованих територій України, повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Зазначається, що такий обсяг насіння забезпечить проведення посівної на 1126 га с/г земель. Серед виділеного насіння — квасоля, горох, буряк, морква, баклажан, цибуля та редиска.

Перші відвантаження вже отримали мікроферми та домогосподарства в чотирьох громадах Полтавської, Київської, Дніпропетровської областей.

Інформацію про потреби в насіннєвому матеріалі збирають Всеукраїнська асоціація громад (ВАГ) та Всеукраїнська аграрна рада (ВАР). Після цього насіння розподілять відповідно до запитів. Логістична підтримка проєкту, а саме безплатна доставка насіння від міжнародних донорів у громади, здійснюється завдяки програмі USAID АГРО.

Окрім того, міжнародна компанія BAYER, підтримуючи ініціативу USAID “Стійкість сільського господарства” (AGRI-Україна), передасть до посівної насіння моркви. Перша партія забезпечить потреби 25 тис. домогосподарств. Організацію розподілу та доставки візьме на себе ВАГ.

Знвдно з даними USAID АГРО, українські домогосподарства та малі ферми забезпечують близько третини потреби споживчого ринку країни в овочах.

Нагадаємо, Норвегія збільшить допомогу Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram