Новини
14 Серпня 2023
279

Україна активно готується до зими

Вже відремонтовано понад 50% атомних енергоблоків

Ремонтна кампанія української енергосистеми йде за планом: відремонтовано 5 атомних енергоблоків, ще 4 перебувають у ремонті, також полагоджено 62% енергоблоків ТЕС і 70% ТЕЦ, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, підбиваючи підсумки тижня у Facebook.

“Розуміємо високу ймовірність, що росіяни продовжать масштабні атаки на енергосистему. По АЕС: відремонтовано 5 атомних блоків, ще 4 у ремонті. По ТЕС: відремонтовано 62% енергоблоків від запланованих. По ТЕЦ: відремонтовано 70%”, — написав премʼєр.

Також відремонтовано та перебувають в ремонті 32 агрегати ГЕС. “Укренерго” на майже 80% відремонтувало магістральні мережі. Високовольтні підстанції вже відновлені до рівня довоєнного стану.

За словами Шмигаля, формується багаторівневий захист для енергетичних об’єктів.

Також було виділено 4,8 млрд грн регіонам із Фонду ліквідації наслідків агресії. Кошти підуть на відновлення житлових будинків, закладів освіти, лікарень, об’єктів енергетики й водопостачання, будівництво укриттів.

Прем’єр додав, що уряд розширив програму обміну ламп розжарювання.

“Розширюємо програму обміну ламп розжарювання на світлодіодні, яку Уряд реалізує спільно з Євросоюзом. Тепер нею зможуть скористатися заклади культури, органи соцзахисту, ОСББ, бібліотеки та музеї, спортивні організації та інші. Мета — замінити 50 млн ламп, щоб знизити навантаження на енергосистему”, — зазначив Шмигаль.

Раніше Investory News писали, що Швеція розбудовує ядерну енергетику.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram