Новини
10 Серпня 2023
344

Швеція розбудовує ядерну енергетику

Країна планує побудувати 10 нових ядерних реакторів

Швеція заявила, що їй необхідно потроїти потужності атомної енергетики протягом наступних кількох десятиліть, щоб задовольнити різке зростання попиту на електроенергію, пише Bloomberg.

На сьогодні у Швеції працюють шість реакторів.

Швеція потребує всіх нових енергетичних потужностей, які вона може отримати, оскільки попит на електроенергію подвоїться протягом наступних кількох десятиліть на тлі електрифікації промисловості та транспорту, заявила міністерка клімату та енергетики країни Роміна Пурмохтарі.

За її словами, щонайменше 10 нових реакторів мають бути побудовані до 2045 року. Нові атомні електростанції є основою стратегії уряду щодо збільшення виробництва електроенергії.

За даними агентства, Vattenfall AB і фінська Fortum Oyj вивчають можливість будівництва невеликих модульних реакторів, які можуть бути введені в експлуатацію в першій половині наступного десятиліття.

Однак німецька компанія Uniper SE, яка експлуатує найбільший у Швеції реактор, раніше цього місяця завдала удару по амбіціях уряду, заявивши, що не планує надалі інвестувати в цю технологію.

Раніше Investory News писали, що зафіксовано рекордне споживання електроенергії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram