Новини
5 Березня 2019
1 100

У Женеві презентували найдорожче авто в світі

Bugatti La Voiture Noire випустили у єдиному екземплярі

Однією з головних прем’єр нинішнього Автосалону в Женеві-2019 став гіперкар Bugatti La Voiture Noire. Це найдорожчий автомобіль сучасності – $18,9 млн (€11 млн), тобто в півтора рази дорожче, ніж Rolls-Royce Sweptail, повідомляє видання EVO.

Автомобіль випустили в єдиному екземплярі і позиціонують, як наступника легендарного купе Bugatti Type 57SC Atlantic. До речі, в дизайні можна побачити риси знаменитого предка – характерний “шов” на даху і грати радіатора у вигляді підкови.

Задні ліхтарі об’єднані в єдину плавну світлову планку, що обрамляє відкриті секції, які самі керуються формою задніх стійок.

Колеса також заслуговують на увагу, які під час руху схожі на настільний вентилятор в стилі модерн. Срібні подовжувачі, які перетікають на боковини шини, візуально збільшують радіус коліс.

З технічної точки зору гіперкар Bugatti мало чим відрізняється від Chiron і Divo. Він оснащений подібним 8-літровим W16 потужністю 1479 кінських сил та з чотирма турбінами.  А його максимальна швидкість перевищує 400 км/год.

Як вже відомо, купити Bugatti La Voiture Noire вирішив колишній керівник концерну Volkswagen і “батько” Bugatti Veyron Фердинанд Піх (Ferdinand Piech).

Якщо акцентувати на схожість найдорожчої моделі Bugatti на свого давнього попередника Bugatti Type 57SC Atlantic, то варто згадати, що про спортивний фастбек купе Audi 100 Coupé S, якому нещодавно виповнилось 50 років.

Також, нагадаємо, Amazon та General Motors  планують інвестувати у компанію Rivian Automotive LLC, що нещодавно представила електричний пікап Rivian R1T та електрокросовер Rivian R1S.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram