Новини
10 Квітня 2020
658

У травні Україна отримає $50 мільйонів на пенсії та субсидії від Всесвітнього банку

Тим часом МВФ збільшить допомогу країнам до $100 мільярдів – фінансування отримають понад 90 країн

Всесвітній банк (ВБ) надасть Україні $150 млн, з них $50 млн – для підтримки вразливих верств населення у період епідемії COVID-19 і $100 млн для підвищення рівня соціального захисту в цілому, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Зазначається, що вже у травні Україна отримає $50 млн на соцпідтримку – виплату пенсіонерам, одержувачам допомоги з інвалідності. “Також завдяки цим коштам на час карантину буде підвищено розмір субсидій та зняті обмеження на їх отримання для тих, хто втратив роботу через обмежувальні заході”, – йдеться у повідомленні.

У Кабміні уточнили, що кошти надаються як додаткове фінансування для проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який  впроваджується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку з 2014 року.

Тим часом Міжнародний валютний фонд (МВФ) збільшить удвічі – до $100 млрд екстрену фінансову допомогу країнам для боротьби з поширенням і наслідками коронавірусу, повідомляється в прес-релізі організації.

Зазначається, що фінансування отримає понад 90 держав. За словами глави МВФ Крісталіни Георгієвої, з різних держав надходить безпрецедентне число заявок на допомогу з боку Фонду.

Раніше Investory News писали, близько 80 країн запросили фінансову підтримку Міжнародного валютного фонду через пандемію коронавірусу.

У відповідь в організації зазначили, аби допомогти країнам подолати кризу МВФ готовий залучити весь резервний фонд у розмірі $1 трлн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram