Новини
7 Листопада 2021
618

У Швеції запустять перший у світі катамаран із нульовим рівнем викидів

Доставка Beluga24 відбудеться вже наступного року

Перший у світі катамаран із нульовим рівнем викидів незабаром буде запущено в експлуатацію у Швеції, повідомляє New Atlas.

Гідроцикли, які працюють на бензині та дизельному паливі, відіграють чималу роль у забрудненні повітря та зміні клімату. Щораз частіше під час розробки водного транспорту використовується двигун, що працює на водні.

Наприклад, шведські компанії Green City Ferries AB та Echandia об’єдналися з новозеландським бюро Teknicraft та італійськими дизайнерами із Studio Sculli для розробки Beluga24. “Це перший у світі високошвидкісний катамаран із системою водневих паливних елементів”, — йдеться у повідомленні.

Катамаран побудують із вуглецевого волокна, він буде оснащений батареєю та силовою установкою на паливних елементах Echandia. Як стверджується, така конструкція потребує менше водню, ніж стандартна. Судно матиме спеціальне крило, яке дозволить зменшити опір під час руху.

Очікується, що доставка Beluga24 відбудеться 2022 року.

Раніше Investory News писали, що шведи будують найбільший у світі вітрильник для перевезення автомобілів. Oceanbird виділятиме на 90% менше CO2 — платою за екологічність стане швидкість доставки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram