Новини
3 Грудня 2020
852

У постковідному світі люди майже не приходитимуть до офісу

Багато працівників частіше змінюють свій робочий статус на “віртуальний”

Генеральний директор Amazon Web Services (AWS) Енді Ясси вважає, що звичні офісні простори перетворяться у “гарячі” офіси, де працівник вирішуватиме, в який день прийти, а потім бронюватиме стіл для роботи, повідомляє Business Insider.

“Пандемія суттєво вплинула на робочі зустрічі, особливо ті, на яких обговорюються нові продукти”, — додав він. Глава AWS назвав це “безладним” процесом й “однією з найскладніших речей для переходу в онлайн”.

Загалом пандемія змінила підхід Amazon до найму. Раніше компанія шукала людей в тих сферах, де вже мала “критичну масу”, вважаючи, що для кар’єри цих співробітників буде краще, якщо вони зможуть приходити до офісу.

Тепер Amazon охочіше наймає тих, хто працює повністю віддалено. “У вас є хтось у певному місці, готовий працювати певну кількість часу заради можливості співпрацювати”, — пояснив Ясси.

Після дев’яти місяців віддаленої роботи CEO AWS стало не вистачати спілкування з колегами більше, ніж він очікував. “Я думаю, вам потрібно шукати щось нове, — зазначив Ясси. — Ви не можете весь час важко працювати, як це робило багато людей, зокрема й у нашій команді. Вам потрібен баланс, і вам потрібні інші справи, яких ви чекатимете з нетерпінням”.

У жовтні Amazon дозволила офісним співробітникам працювати віддалено до літа 2021 року. Таке ж рішення ухвалили Google і Facebook. Декілька співробітників Amazon зазначили, що плани компанії можуть бути більш гнучкими та довгостроковими, ніж було заявлено публічно.

Крім того, деяких співробітників штаб-квартири Amazon у Сіетлі попросили звільнити свої столи, а статуси декількох змінили на “віртуальний”. “Я буду шокований, якщо ми коли-небудь повернемося до офісу”, — зазначив один із працівників компанії.

Раніше Investory News писали, що найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon виплатить спеціальні бонуси співробітникам, що безпосередньо взаємодіють з клієнтами, за роботу у найбільш активний передріздвяний період.

Нагадаємо, влітку деякі ЗМІ зазначали, що Amazon збирається створити 3,5 тис. робочих місць в офісах у шести містах країни та розширити присутні офіси. Компанія будувала довгострокові плани щодо офісної роботи, у той час, як інші надовго переводили співробітників на віддаленку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram