Новини
30 Листопада 2020
824

Новорічний бонус: Amazon виплатить $500 мільйонів співробітникам за роботу у святковий період

Компанія зіткнулася з протестами працівників, які борються за свої права під час пандемії

Найбільший у світі інтернет-ритейлер Amazon виплатить спеціальні бонуси співробітникам, що безпосередньо взаємодіють з клієнтами, за роботу у найбільш активний передріздвяний період, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив старший віцепрезидент з глобальних операцій Amazon Дейв Кларк, наразі команда виконує приголомшливі функції, задовольняє найважливіші потреби клієнтів, а також допомагає створити такий необхідний святковий настрій соціально дистанційованим сім’ям у всьому світі.

“Співробітники Amazon у США, які працюватимуть у період з 1 до 31 грудня, отримають спеціальний бонус, що становить $300 для тих, хто зайнятий повний робочий день, і $150 для частково зайнятих”, — повідомив Кларк і додав, що загалом Amazon направить на виплату спеціальних бонусів понад $500 млн.

Раніше цього року Amazon, що зіткнувся з критикою з боку співробітників, які вважали недостатніми вжиті компанією заходи для їх захисту від коронавірусу, вже виплатила разові бонуси службовцям, які безпосередньо взаємодіють з клієнтами. Крім того, у жовтні Amazon повідомила, що COVID-19 було виявлено більш ніж у 19 тис. її робітників.

Групи співробітників Amazon, профспілки, правозахисні організації та захисники довкілля розпочали глобальну акцію протесту 27 листопада — в “чорну п’ятницю” — один із днів найактивніших розпродажів за рік, під девізом “Змусимо Amazon платити”.

Серед організаторів протестів — міжнародні профспілки UNI Global, Progressive International і Oxfam, а також Greenpeace.

Як зазначає Business Insider, в основному учасники протестів вимагали збільшення зарплат і соціальних пільг співробітникам складів, припинення тиску на профспілки, а також відмову від контрактів з компаніями сфери викопного палива.

“У період пандемії COVID-19 Amazon стала компанією з капіталізацією понад $1 трлн, а її глава Джефф Безос став першою в історії людиною з персональними статками понад $200 млрд, — йдеться у заяві організаторів протестних акцій. — Одночасно працівники складів Amazon ризикували своїм життям, працювали в період пандемії та отримали лише невелике підвищення зарплати”.

Продажі Amazon б’ють рекорди у період пандемії COVID-19 і, як очікується, виростуть ще більше у період різдвяних свят.

Протестні акції плануються в 15 країнах, зокрема, в Бразилії, Мексиці, США, Великій Британії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині, Люксембургу, Італії, Польщі, Індії, Бангладеш, Філіппінах і Австралії.

Раніше Investory News писали, що на початку листопада найбагатша людина світу Джефф Безос за тиждень позбувся акцій своєї компанії на $3 мільярди. У загальному, за 2020 рік глава Amazon позбувся паперів своєї компанії більш ніж на $10 мільярдів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram