Новини
20 Листопада 2019
1 117

У Китаї відкриють інвестиційний блокчейн-фонд з капіталом $1 мільярд

Його інвестиційний період складе шість років, а термін виходу з позиції — два роки

У Китаї запустять інвестиційний блокчейн-фонд з капіталом $1 млрд. Фонд відкриють фінтех-компанія HDFH, венчурна фірма Zhongguancun Private Equity&Venture Capital Association (ZVCA) і Yillion Bank. Партнери повідомили про це в спільному прес-релізі, пише видання PR Newswire.

Фонд отримав назву “Інвестиційний блокчейн-фонд глобального консорціуму цифрових банків”. Його інвестиційний період складе шість років. Термін виходу з позиції — два роки. Фонд орієнтований на стартапи материкового Китаю, Сінгапуру та Австралії, але буде інвестувати й в компанії з інших регіонів.

Голова HDFH Цао Тонг повідомив, що структура була створена для підтримки цифрових банків і перевірених інфраструктурних фінтех-платформ по всьому світу. Свою компанію він називає “драйвером цифрової трансформації банків і впровадження блокчейну в консорціумних областях застосування”.

“Кінцевою метою є створення глобального блокчейн-консорціуму цифрових банків, наріжним каменем якого стане банк, котрий зазнав цифрову трансформацію. Саме на цифровий трансформації, а також на інвестиціях, фонд зосередиться на початку”, – зазначив Тонг.

Нагадаємо, швейцарський орган з нагляду за фінансовим ринком (FINMA) видав ліцензії на банківську діяльність і торгівлю цінними паперами двом блокчейн-компаніям — SEBA Crypto і Sygnum.

Також, HSBC завершив першу у світі транзакцію акредитива, виражену в юанях, на блокчейні з використанням платформи торгового фінансування Voltron, що працює на Corda від R3. Платформа блокчейну дозволила сторонам обмінюватися електронними документами протягом доби.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram