Новини
4 Вересня 2019
959

Здійснилося: HSBC провів вперше транзакцію акредитива Blockchain в юанях

Платформа блокчейну дозволила сторонам обмінюватися електронними документами протягом доби

HSBC завершив першу у світі транзакцію акредитива, виражену в юанях, на блокчейні з використанням платформи торгового фінансування Voltron, що працює на Corda від R3, повідомляє Reuters.

Як повідомила агенція, в рамках транскордонної угоди гонконзький виробник електроніки MTC Electronics експортував партію компонентів LCD своїй материнській фірмі Shenzhen MTC в Шеньчжені.

Платформа блокчейну дозволила сторонам обмінюватися електронними документами протягом 24 годин замість звичайних п’яти-десяти днів, необхідних для традиційного обміну документами.

“Ми сподіваємося, що у нас буде щось до кінця року, можливо, в першому кварталі наступного року, де ми дізнаємося від Voltron, скільки це буде коштувати, і в цей момент багато банків, які можуть сидіти осторонь, будуть в змозі прийняти рішення”, — прокоментував директор HSBC з глобальної торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні Аджай Шарма.

R3 — це компанія, створена рядом найбільших світових фінансових інститутів для розвитку технології блокчейну. Таким чином, R3 у співпраці з вісьмома банками, зокрема Bangkok Bank, BNP Paribas, CTBC Holding, HSBC, ING, NatWest, SEB і Standard Chartered, вперше запустили Voltron в жовтні минулого року з метою зацифрування документів торгового фінансування і залучення більшого числа банків і компаній-членів.

Voltron створена з метою зниження транзакційних витрат і часу обробки за допомогою технології блокчейну, але поки використовується тільки на експериментальній основі.

Згідно з аналізом даних HSBC по SWIFT, Китай є найбільшим у світі емітентом акредитивів за вартістю. У 2018 р. для здійснення операцій в Китаї та за його межами було видано 1,2 млн акредитивів на загальну суму $750 млрд.

Нагадаємо, швейцарський орган з нагляду за фінансовим ринком (FINMA) видав ліцензії на банківську діяльність і торгівлю цінними паперами двом блокчейн-компаніям — SEBA Crypto і Sygnum.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram