Новини
4 Липня 2023
270

У Китаї побудували найбільше у світі сховище скрапленого газу

База резервуарів має назву “Green Energy Port”

На півдні Китаю, в провінції Гуандун, завершилося будівництво п’яти найбільших у світі резервуарів для зберігання скрапленого природного газу (СПГ), кожен із яких може вмістити до 270 тис. куб. м скрапленого енергоносія, повідомляє CGTN.

Розташована в місті Чжухай база резервуарів, висота кожного з яких становить 65,7 м, має назву “Green Energy Port” і збудована з використанням китайських основних технологій. Вона стала одним із проєктів із найскладнішими геологічними умовами та найскладнішим сейсмічним проєктом у Китаї.

Керівник проєкту Хан Сяокан розповів, що під час будівництва, яке тривало лише 18 місяців, застосовувались сучасні цифрові інтелектуальні платформи, модель розумного будівельного майданчика, повністю автоматизовані методи зварювання та інші ефективні методи управління та будівництва.

Перша черга цієї бази зберігання і транспортування СПГ запрацювала у 2013 році. Очікується, що після запланованого на наступний рік введення в промислову експлуатацію нових п’яти надгабаритних резервуарів вона стане найбільшою в Південному Китаї з річною потужністю перероблення в 7 млн тонн СПГ, що еквівалентно приблизно 10 млрд куб.м газоподібного природного газу. Це дозволить скоротити річні викиди вуглекислого газу на 33,52 млн тонн.

Як писали раніше Investory News, що Норвегія інвестує понад $18 млрд в нафту й газ.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram