Новини
29 Червня 2023
329

Норвегія інвестує понад $18 мільярдів в нафту й газ

Уряд країни дозволив розробку 19 родовищ

Уряд Норвегії дав дозвіл нафтовим компаніям на розробку 19 нафтових і газових родовищ з інвестиціями, що перевищують 200 млрд норвезьких крон ($18,51 млрд), що є частиною стратегії країни з розширення видобутку на десятиліття вперед.

Парламент Норвегії 2020 року запровадив тимчасові податкові пільги, щоб заохотити інвестиції в нафтову промисловість у період низької активності, що викликало наплив заявок від енергетичних компаній, пише enkorr.

Серед розробок родовищ, які отримали остаточне схвалення в середу, були дев’ять, якими керує Aker BP, три — Equinor і кілька — Wintershall Dea та OMV.

“Це проєкти, які сприятимуть постійному високому й стабільному видобутку на континентальному шельфі Норвегії, а також створенню робочих місць”, — сказав на пресконференції міністр нафти та енергетики Тер’є Асланд.

Екологи й інші фахівці, стурбовані тим, що викиди вуглецю від спалювання нафти й газу сприяють зміні клімату, наполегливо виступають проти виробництва нафти в Норвегії.

Уряд каже, що нафтові й газові ресурси Норвегії важливі для енергетичної безпеки Європи й будуть потрібні протягом десятиліть.

Торік Норвегія обігнала рф як найбільшого постачальника газу в Європу після того, як росія припинила постачання на тлі розв’язаної нею повномасштабної війни в Україні.

Нагадаємо, Carlsberg Ukraine запустила нову виробничу лінію.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram