Новини
20 Червня 2023
269

Carlsberg Ukraine запустила нову виробничу лінію

Для України це означає 1,5 мільярда гривень інвестицій

Carlsberg Ukraine запустила нову виробничу лінію на Київському пивоварному заводі. Це одна з найбільших інвестицій у 2023 році, пише Бізнес Цензор.

Нова автоматизована лінія забезпечить зростаючий попит на продукцію у банці. Вона дозволяє виготовляти додаткові 40 тис. банок щогодини. Розширення виробничої бази підвищить потужність виробництва напоїв у банці на 80%.

“Упаковувати будемо все — пиво, сидр, квас. Попит на продукцію в банці зростає. Компанія вирішила інвестувати у сучасну виробничу лінію ще до початку повномасштабної війни. Після повномасштабного вторгнення росії ми звернулися у Carlsberg Group і — нам підтвердили інвестицію у 1,5 млрд грн”, — розповідає генеральний директор Carlsberg Ukraine Олег Хайдакін.

Проєктні роботи тривали з вересня 2022 року до червня 2023-го. Пік будівництва прийшовся на блекаут, але терміни запуску компанія не переносила.

“Проєкт реалізовувався у складних умовах. Проте ми пройшли цей період. І тепер маємо найсучаснішу автоматизовану виробничу лінію для виробництва напоїв у банці. Лінія побудована на найсучасніших технологіях та відповідає найвищим вимогам як з безпеки персоналу, що її обслуговує, так і безпечності продукту, що на ній випускається”, — додає директор Київського пивоварного заводу Руслан Бортник.

На запуск нової лінії прибув Надзвичайний та Повноважний посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

“Це історична подія. Це одна з найбільших інвестицій в Україні у 2023 році. Сьогодні ця подія має символічне значення, яке виходить далеко за межі пивоварної промисловості в Україні. Сьогоднішній захід показує, що важливий гравець на світовій арені та лідер галузі, Carlsberg, вірить в Україну і готовий інвестувати в неї в той час, коли Україна продовжує боротися проти російської агресії. Це ще один приклад тісного дансько-українського партнерства. Реалізованими інвестиціями ви подаєте приклад для інших іноземних інвесторів”, — відмітив Оле Егберг Міккельсен.

Carlsberg Group почала працювати в Україні в 1996 році. За цей час було інвестовано понад €1 млрд. У Carlsberg Ukraine входить три пивоварні у Києві, Львові та Запоріжжі, що забезпечують роботою понад 1300 осіб та ще понад 20 тис. робочих місць у суміжних галузях (готельно-ресторанний бізнес, сільське господарство, логістика тощо). З року в рік компанія входить у ТОП-25 найбільших платників податків та в ТОП-50 кращих роботодавців України.

Нагадаємо, затверджено перелік країн для програми е-резидентства України.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram