Новини
24 Травня 2022
686

У Давосі було представлено план економічної перемоги України

Його презентувала міністр економіки України Юлія Свириденко

Перший віцепрем’єр-міністр України — Юлія Свириденко під час відкриття Світового економічного форуму представила учасникам плани, які потрібно реалізувати Україні для перемоги у війні, про це Свириденко повідомила у Фейсбуці.

“Поки наша армія виграє битви, економіці потрібно виграти війну. Під час відкриття форуму презентувала плани, які ми реалізуємо для нашої перемоги”, — зазначила міністр.

По-перше, Україна має стати повноправним членом Європейського Союзу, адже саме економічна, енергетична та торговельна інтеграція до ЄС — шлях до безпеки в Україні. Як нагадала Свириденко, в Україні очікують уже наступного місяця набути статусу кандидата в члени ЄС.

По-друге, Україні потрібен повний доступ до ринків G7 та ЄС до 2030 року за прикладом Великої Британії, ЄС та Канади, які скасували мита для наших товарів на наступні 12 місяців.

Україна має намір розвивати чотири ключові галузі:

• Перша — військово-промисловий комплекс та аерокосмічна промисловість, де планується створити спільні підприємства з країнами НАТО для передачі технологій та подальшого постачання зброї цим державам.

• Другою має стати металургія та машинобудування.

“Ми відновимо наші заводи, зробимо їх екологічними та допоможемо глобальній сталеливарній промисловості досягти цілей з декарбонізації”, — пообіцяла Свириденко.

• У сфері сільського господарства та харчової промисловості мета України — бути у першій п’ятірці країн не лише за обсягом, а й за вартістю експорту сільськогосподарської продукції. Тому планується розвивати переробку сільськогосподарської сировини в Україні.

• Щодо ІТ-індустрії тут є план допомогти аутсорсерам стати власниками та розробниками продуктів.

“Для розвитку цих галузей готові надати інвесторам дешеву електроенергію та сировину для подальшої переробки. Ще одна наша перевага — безпечна та швидка логістика: не довше 72 годин у Західну Європу та ніч — у Центральну та Східну Європу”, — наголосила Свириденко.

Вона також наголосила, що уряд готовий ухвалити всі законодавчі акти, які допоможуть створити в Україні сприятливе середовище для бізнесу, забезпечити захист прав власності та верховенство права.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський у Давосі закликав до максимальних санкцій проти рф. Президент запропонував компаніям, що йдуть із рф, провадити діяльність в Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegra

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram