Новини
23 Травня 2022
605

Володимир Зеленський у Давосі закликав до максимальних санкцій проти рф

Президент запропонував компаніям, що йдуть із рф, провадити діяльність в Україні

Президент України Володимир Зеленський закликав учасників Всесвітнього економічного форуму в Давосі не чекати застосування росією ядерної зброї, а ввести максимальні санкції проти неї, передає УНІАН.

“Не чекайте рокових пострілів, не чекайте застосування росією спеціальної зброї — хімічної, біологічної, не дай, Боже, ядерної. Не створюйте в агресора враження, нібито світ не чинитиме достатнього спротиву”, — наголосив він.

За словами президента, санкції мають бути максимальними, щоб росія та кожен інший потенційний агресор, який хоче піти жорстокою війною проти сусіда, чітко знали, до чого це одразу призводить.

“І таких санкцій проти росії, я вважаю, досі немає. А вони повинні бути — ембарго на російську нафту, повне блокування всіх банків без виключення, повна відмова від російського ІТ-сектора, повне припинення торгівлі з агресором. Це має бути такий прецедент санкційного тиску, який ще десятиліттями переконливо працюватиме на підтримання миру”, — сказав Зеленський.

Він підкреслив, що потрібно створити прецедент повного виходу усіх іноземних бізнесів з російського ринку, щоб “ваші бренди не асоціювалися з воєнними злочинами, щоб ваші офіси, рахунки, товари не використовувалися воєнними злочинцями у їхніх кривавих інтересах”.

Зеленський вважає, що цінності повинні мати значення, до того ж коли починається повномасштабна війна.

“Ми пропонуємо кожній компанії, яка залишає російський ринок, продовжити діяльність в Україні. Ви отримаєте доступ не тільки на наш ринок обсягом 40 млн споживачів, а й доступ до спільного ринку Європи”, — додав президент України.

Нагадаємо, що рф отримає $100 мільярдів з продажу газу. Через підвищення цін на енергоносії доходи росії від продажу газу до Європи значно збільшаться у 2022 році.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram