Новини
19 Вересня 2022
452

У Бразилії очікують рекордно низькі запаси кави

На цьому фоні вартість ф’ючерсів на арабіку в Нью-Йорку зросла на 11%

Бразилія, найбільший у світі виробник кави, страждає від нестачі зерен. Президент Національної ради з кави Сайлас Бразілейро заявляє, що через пів року запаси кави опустяться до рекордно низького рівня, пише Bloomberg.

Чиновник очікує, що до березня запаси зерен скоротяться до 7 млн ​​мішків по 60 кг, тоді як комфортними аналітики вважають запаси обсягом 9-12 млн мішків.

Запаси “настільки малі, що навіть якщо наступного року ми матимемо хороший урожай, Бразилія ледве зможе задовольнити попит (на каву), — зазначив член правління групи експортерів Cecafe Нельсон Карвальяєш. — Нам просто потрібний дощ”.

Згідно з даними дослідницької компанії HedgePoint Global Markets, споживання напою цього року зросло на 3,5% за останні два роки.

Запаси арабіки на портових складах американської біржі ICE Futures вже досягли найнижчого за останні 23 роки рівня. На цьому фоні вартість ф’ючерсів на арабіку в Нью-Йорку зросла на 11% у річному вирахуванні, і аналітики очікують, що ціни продовжать зростати.

“Світові ціни продовжать зростати, і одна з головних причин — невизначеність з поставками з Бразилії”, — розповів агенції старший аналітик Rabobank Гільєрме Морія.

Як писали раніше Investory News, згідно з опитуванням Cinch Home Services, 34% американців, які п’ють каву, стали робити це частіше під час пандемії. Експерт і кавовий фахівець розповів, як пити каву, щоб бути максимально продуктивними.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram