Новини
28 Жовтня 2021
675

Турбується про клімат: Білл Гейтс інвестував в екологічно чисте молоко Neutral

Компанія працювала з дослідниками над вивченням кількості вуглецю, що викидається в атмосферу

Молочна компанія Neutral оголосила про закриття посівного раунду інвестицій, який очолив венчурний фонд Білла Гейтса Breakthrough Energy Ventures, повідомляє Fast Company.

Молоко Neutral — це кліматично нейтральний продукт, який постачається з ферм, де використовуються методи скорочення викидів вуглецю. На лицьовій стороні пакування великим шрифтом написано: “Це молоко бореться зі зміною клімату”.

Neural працювала з дослідниками над вивченням кількості вуглецю, що викидається в атмосферу у процесі виробництва молока. Враховувалися добрива, що використовуються для створення корму, метан у коров’ячих відрижках та гною, електроенергія, витрачена на фермі, викиди від вантажівок та на заводах, а також переробка порожніх пакувань молока.

“Загалом, на молочні продукти припадає 3% всіх глобальних викидів — більше, ніж на весь авіаційний сектор, і, працюючи з фермерами над скороченням викидів, компанія Neutral Foods розв’язує одне з найбільших завдань впливу на клімат”, — зазначає Кармайкл Робертс, керівник інвестиційного комітету Breakthrough Energy Ventures.

На деяких фермах компанія планує висадити дерева, щоб допомогти компенсувати частину викидів вуглекислого газу. У майбутньому створить харчову добавку з морських водоростей, яку можна буде додавати до корму худобі для зниження рівня викидів метану.

Деякі великі компанії США також поставили собі за мету стати вуглецево-нейтральними. Про такі плани заявила мережа салатів Sweetgreen, а великий молочний бренд Stonyfield Organic планує до кінця десятиліття зробити ланцюжок постачання молочних продуктів вуглецево-позитивним.

Нагадаємо, у січні Білл Гейтс став найбільшим приватним власником сільгоспугідь у США. Цей напрямок давно цікавить мільярдера з точки зору науки та екології.

А влітку бізнесмен викупив більшу частину сільгоспземель у США через мережу “підставних підрядників”. Площа його угідь майже дорівнює розміру Гонконгу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram