Новини
15 Січня 2021
1 111

Білл Гейтс став найбільшим приватним власником сільгоспугідь у США

Цей напрямок давно цікавить мільярдера з точки зору науки та екології

Одному з найбагатших мільярдерів світу Біллу Гейтсу належить майже 1 тис. кв. км сільськогосподарських земель у США, мільярдер став найбільшим приватним власником ферм і господарств у країні, повідомляє портал The Land Report.

Як підрахувало видання, Гейтс скуповував сільськогосподарські угіддя протягом декількох років, і наразі йому належать ділянки у 19 штатах. Найбільші розташовані в Луїзіані (280 кв. км), Арканзасі (194 кв. км) і Небрасці (83 кв. км).

Землі безпосередньо або опосередковано належать Cascade Investments — інвестиційному фонду, який інвестує кошти сім’ї Гейтса. Мільярдер давно цікавиться сільським господарством — з точки зору науки та екології.

За інформацією американського Forbes, у 2008 році благодійний фонд Білла та Мелінди Гейтс виділив грант на $306 млн для невеликих фермерів з Африки та Південної Азії на розвиток високоурожайного та поновлюваного сільського господарства.

У 2018 році фонд Гейтсів інвестував у дослідження того, якими способами можна збільшити надій корів, вивести курячі яйця кращої якості та підвищити стійкість врожаю до посухи й хвороб.

У січні 2020 року фонд повідомив про запуск ініціативи Gates Ag One, щоб посилити підтримку фермерів у країнах, що розвиваються та надати їм більше можливостей отримати передові інструменти та доступ до інновацій для збільшення врожаю й адаптації до змін клімату.

Cascade Investments не відповів на запит Forbes USA. “Як саме використовуються землі, що належать Гейтсу, до кінця незрозуміло”, — зазначив журнал. І звернув увагу, що “дочка” Cascade Cottonwood Ag Management входить у некомерційну організацію Leading Harvest, яка виступає за захист культур, ґрунту й водних ресурсів.

Хоча Гейтс і найбільший приватний власник сільгоспугідь у США, він далеко не ключовий землевласник в цілому, пише видання.

До списку 100 найбільших землевласників США за версією The Land Report у 2019 році Гейтс навіть не увійшов. Перше місце у рейтингу посів голова ради директорів компанії Liberty Media Джон Малоні, володіння якого портал оцінив у 8,9 тис. кв. км.

Раніше Investory News писали, що Білл Гейтс назвав 10 проривних технологій майбутнього. Його прогнози діляться на три категорії: зниження негативного ефекту незворотних змін клімату, охорону здоров’я та штучний інтелект.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram