Новини
10 Червня 2019
782

Треба миритися: G20 вважає торгові війни ризиком для світової економки

У багатьох розвинених економіках зростає рівень боргу

Фото: Michael Spilotro/Flickr

За оцінкою МВФ, тарифний конфлікт між Китаєм і Сполученими Штатами Америки може привести до зниження світового ВВП на 0,5% або $455 млрд у 2020 р., повідомляє Reuters з посиланням на доповідь директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, яку вона зачитала під час саміту “великої двадцятки” (G20) у Фукуоці (Японія).

“Залагодження наявних торговельних суперечок слід зробити пріоритетним завданням”, – зазначила Крістін Лагард.

Крім того, глава МВФ віднесла до загроз для зростання світової економіки низькі процентні ставки. За її словами, всупереч обережним ознакам стабілізації, які демонструє світова економіка, у багатьох розвинених економіках зростає рівень боргу, а ринки, як і раніше, вразливі для раптових змін у фінансових умовах.

У зустрічі брали участь міністри фінансів і глави центробанків країн-членів G20.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заявив, що збільшить мита на ряд китайських товарів з 10% до 25% і не виключив введення мит на інші товари.

Після такої заяви, капіталізація світового ринку акцій знизилася на$1,36 трлн. У свою чергу старший аналітик по ринку в Oanda Asia Pacific Джеффрі Халлі зазначив, що інвестори почали активно спустошувати свої портфелі, аби перестрахуватися.

Також згодом Дональд Трамп повідомив про рішення ввести з 10 червня 2019 р.  5%-ве мито на всі товари, що надходять з Мексики. І зазначив, що мито збільшуватиметься до тих пір, допоки проблема нелегальної імміграції не буде вирішена.

В свою чергу, за підсумками 2019 р. Світовий банк прогнозує зростання світової економіки на рівні 2,6%, а не на 2,9%, як очікувалося на початку року.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram