Новини
7 Липня 2020
941

TikTok не працюватиме в Гонконзі через закон про нацбезпеку

В Індії додаток замінили на інший сервіс для коротких відео – Reels

TikTok – соціальна мережа для обміну короткими відео (належить китайській компанії ByteDance) найближчими днями припинить роботу на території Гонконгу через закон про національну безпеку, який прийнято в Китаї для цього спеціального адміністративного району, повідомляє Reuters з посиланням на представника компанії.

“У світлі останніх подій ми прийняли рішення припинити роботу програми TikTok у Гонконзі”, – зазначив співрозмовник агентства. До речі, раніше представники месенджерів WhatsApp (належить Facebook) і Telegram Павла Дурова заявили, що не розглядатимуть судові запити й запити спецслужб у Гонконзі про надання персональних даних своїх користувачів через закон про нацбезпеку.

У компанії пояснили, що TikTok спочатку був спроєктований таким чином, аби він не міг бути доступний материковому Китаю. “Це було частиною стратегії компанії ByteDance за зверненням до міжнародної аудиторії. У КНР у компанії працює інший додаток для обміну короткими відео – Douyin. Китайці, які приїжджають з материкової частини КНР користується ним, але спеціальних планів щодо виходу Douyin в Гонконзі немає”, – розповів представник ByteDance.

30 червня постійний комітет Всекитайських зборів народних представників (парламент КНР) прийняв закон про забезпечення національної безпеки в Гонконзі, який передбачає довічне ув’язнення й інші покарання за підрив державного устрою, змову з іноземцями, екстремістські, сепаратистські та терористичні заклики та дії.

Тим часом в Індії після рішення влади заборонити TikTok й десятки інших китайських програм з міркувань конфіденційності, Instagram вирішила запустити в цій країні конкурента TikTok – сервіс Reels – функція для редагування 15-секундних музичних відео, повідомляє Hightech.

Тепер Instagram Reels працює в Бразилії, Франції та Німеччині. Але представник компанії зазначив, що скоро цю функцію запустять ще у декількох країнах. “Запуск буде тестовим і в майбутньому функцію можуть закрити”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Китаї державною адміністрацією з кіберпростору було проведено масштабну перевірку щодо діяльності 31-ї з найбільших відеоплатформ, у тому числі й відеосервісу Xigua, що також відомий як Watermelon Video, і належить пекінській компанії ByteDance, яка володіє соціальною мережею TikTok, й виявлено безліч порушень у їх роботі. У підсумку на десяток сервісів було накладено санкції та штрафи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram