Новини
23 Грудня 2019
963

Tesla залучила близько $1,4 мільярда від китайських банків

Фінансова підтримка піде на завод компанії, що розташований у Шанхаї

Американський виробник електромобілів Tesla Inc і група китайських банків домовилися про надання нового п’ятирічного кредиту компанії на суму понад 10 млрд юанів ($1,4 млрд), який буде спрямовано на розвиток його шанхайського автомобільного заводу. До того ж, частину суми буде використано для пролонгації вже чинного кредиту, повідомляє Reuters.

За інформацією видання, цього року китайські банки вже пропонували Tesla 12-місячний кредит на суму до 3,5 млрд юанів, який повинен бути погашений 4 березня 2020 року.

“Цей новий кредит буде частково використаний для пролонгації попереднього боргу у розмірі 3,5 млрд юанів. Решту буде використано на заводі Tesla у Китаї”, – зазначають джерела видання.

Як пише Bloomberg, головний виконавчий директор Ілон Маск розраховує на те, що за допомогою заводу у Китаї компанія зможе збільшити продажі та здійснити ще більший прорив у розвитку електромобілів у світі.

“Кількість зареєстрованих нових автомобілів Tesla у Китаї збільшилася у листопаді до п’ятимісячного максимуму – до 5597 шт, у порівнянні з 393 шт, роком раніше”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що в Китаї вироблятимуть авто Tesla Model 3, вартість якого становитиме близько $50 тис., що трохи дешевше імпортних версій.

“Компанія може знизити ціну на седани місцевого виробництва на 20% і більше вже у наступному році, оскільки розпочинає використовувати більше місцевих деталей для виробництва і тим самим знизить витрати”, – зазначають джерела видання.

Нагадаємо, акції американського виробника електромобілів Tesla Inc. уперше перевищили $400. І таким чином сягнули рівня, що більш ніж удвічі перевищує зафіксований у червні поточного року мінімум.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram