Новини
20 Грудня 2019
828

Акції американського виробника електрокарів Tesla вперше перевищили $400

Це частково пов’язують з початком виробництва електромобілів у Шанхаї

Акції американського виробника електромобілів Tesla Inc. уперше перевищили $400. І таким чином сягнули рівня, що більш ніж удвічі перевищує зафіксований у червні поточного року мінімум, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що в ході торгів у четвер акції компанії зросли до $406,85 і завершили сесію на рівні $404,04. “За підсумками сесії 3 червня 2019 року папери опустилися до мінімуму 52 тижнів у $178,97”, – йдеться у повідомленні.

Загалом акції Tesla демонструють волатильність. Так, 25 липня вони впали на 14%, оскільки компанія відзвітувала про збитки у II кв, тоді як 24 жовтня підскочили на 18% у зв’язку з тим, що виробник електрокарів несподівано отримав квартальний прибуток.

“Тим часом багато інвесторів, як і раніше, висловлюють побоювання з приводу прибутковості Tesla, здатності компанії нарощувати виробництво та її фінансових потреб”, – пише The Wall Street Journal.

Аналітики зазначають, нещодавнє зростання паперів Tesla частково викликане ентузіазмом у зв’язку з початком виробництва електромобілів на новому заводі компанії в Шанхаї, який отримав назву Gigafactory 3.

Водночас акції компанії зростають повільніше, у порівнянні з ринком в цілому. З початку 2019 року папери Tesla подорожчали на 21%, тоді як індекс S&P зміцнився на 28%.

Раніше Investory News писали, що американська компанія Tesla Ілона Маска увійшла в ТОП-3 найдорожчих автовиробників у світі, обігнавши такі компанії як Daimler, General Motors, BMW і Audi.

Про те, як компанія розпочинала свій шлях та яких цілей намагається досягнути можна прочитати в матеріалі Investory News “Неперевершеність та екологічність: Історія розвитку компанії Tesla Motors“.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram