Новини
27 Грудня 2019
910

Tesla отримала від китайських банків кредит у розмірі $1,29 мільярда

Компанія готується почати поставки автомобілів по КНР зі свого заводу в Шанхаї

Tesla уклала з групою китайських банків угоду про відкриття кредитних ліній на $1,29 млрд і $0,32 млрд, призначених для фінансування підприємства цієї компанії в Шанхаї. Про це йдеться в повідомленні Tesla, розміщеному на сайті Комісії з цінних паперів і бірж США.

“Дочірнє підприємство Tesla 18 грудня 2019 р. уклало з синдикатом кредитних організацій в Китаї угоду про відкриття на фіксований термін кредитної лінії в розмірі 9 млрд юанів і беззаставній кредитної лінії на суму до 2,25 млрд юанів. В обох випадках позикові кошти будуть використовуватися для фінансування мегафабрики в Шанхаї”, — уточнюється в повідомленні, підписаному головним фінансовим директором Tesla Закарі Кірхорном.

За його словами, одна з ліній була використана 20 грудня, щоб повністю погасити кредит в $0,5 млрд, виділений 1 березня 2019 р. Умови угоди обумовлюють, що додаткові позикові кошти можна витрачати тільки для будівництва та налагодження виробництва на підприємстві Tesla в Шанхаї, а також на погашення інших кредитів.

Серед кредиторів американського виробника електромобілів — Сільськогосподарський банк Китаю (Agricultural Bank of China), Будівельний банк Китаю (China Construction Bank), Торгово-промисловий банк Китаю (ICBC, Industrial and Commercial Bank of China) і Банк розвитку шанхайського району Пудун (Shanghai Pudong Development Bank).

Раніше ці фінансові організації надали Tesla спільний річний кредит у $3,5 млрд, який компанія повинна погасити 4 березня 2020 р.

Агенція раніше повідомляла про те, що Tesla погодила з китайськими банками надання кредиту в 10 млрд юанів (близько $1,4 млрд) строком на п’ять років.

Угода про будівництво шанхайського заводу Tesla була підписана в липні 2018 р. з адміністрацією району Ліньган та корпорацією “Ліньган”. На початку 2020 р. компанія планує запустити на цьому підприємстві збірку Tesla Model 3 і поступово вийти на річний обсяг виробництва до 500 тис. автомобілів.

Міністерство промисловості та інформатизації Китаю 6 грудня включило Tesla Model 3 у список автомобілів на нових джерелах енергії, виробники яких можуть розраховувати на урядові дотації.

Як повідомляє Bloomberg, компанія Tesla Inc. також отримала нові податкові послаблення від китайської влади.

Автомобілі Tesla Model 3, які будуть збирати в Шанхаї, будуть звільнятися від сплати 10% податком, що може вплинути на зниження вартості авто.

За даними видання, вартість зібраних в Китаї Tesla Model 3 може знизитися на 20%, оскільки компанія почне використовувати більше локальних комплектуючих.

Як відомо, акції Tesla Inc. уперше перевищили $400. І таким чином сягнули рівня, що більш ніж удвічі перевищує зафіксований у червні поточного року мінімум.

Нагадаємо також, Ford Motor планує інвестувати понад $1,45 млрд у два своїх виробничих підприємства в Детройті (штат Мічиган), щоб виробляти електричні, автономні та спортивні автомобілі, а також додати 3 тис. робочих місць.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram