Новини
25 Вересня 2019
2 419

T.B.Fruit запустив завод із виробництва яблучного пектину

Інвестиції у виробництво сягнули 25 мільйонів

Група компаній T.B.Fruit, один із найбільших переробників фруктів і ягід в Україні, запустила новий завод з виробництва пектину у місті Городок, Львівської області. Загальна сума інвестиції у виробництво сягнула €25 млн. Про це ексклюзивно Investory News повідомив Тарас Барщовський, засновник групи компаній T.B. Fruit.

На своїй сторінці в Facebook він повідомив про те, що будівництво заводу, потужність виробництва якого складає 3 тис. т на день, тривало останні два роки. “У світі виробляється 40-45 тис. тонн цитрусового і яблучного пектину. Цей “клуб” виробників налічує всього 7 компаній, серед них: CP Kelco, Cargill, DuPont, H&Fox… І тільки 2 з них виробляють яблучний пектин. T.B.Fruit став третім у світі виробником яблучного пектину”, – зазначив пан Барщовський.

Як раніше повідомляв директор з виробництва T.B.Fruit Олег Мочалюк, першу лінію виробництва пектину було побудовано минулого року. Тоді вартість інвестицій сягнула €20 млн. “Завершальним етапом будівництва пектинового виробництва в Україні буде запуск третьої лінії найпізніше у 2020 році”, – зазначив він у коментарі виданню Інтерфакс-Україна.

А тим часом в Україні експорт плодово-ягідної продукції зріс на 16% до $116 млн за перше півріччя 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram