Новини
31 Травня 2019
1 482

T.B.Fruit будує завод з переробки ягід та фруктів у Польщі

Компанія інвестує у будівництво €45 млн

Один з найбільших переробників фруктів і ягід в Україні – група компаній T.B.Fruit розпочав будівництво восьмого заводу групи по переробці фруктів і ягід в с. Бжостовець (Польща), інвестиції в який складуть €45 млн, пише Інтерфакс-Україна з посиланням на коментар засновника T.B.Fruit Тараса Барщовського.

За його словами, потужності з переробки яблук складуть 300 тис. т, полуниці – 10 тис. т, вишні – 6 тис. т, малини – 12 тис. т і смородини – 7 тис. т у рік. Старт виробництва запланований на липень 2020 р.

T.B.Fruit є вертикально інтегрованою міжнародною групою компаній з замкнутим циклом виробництва – вирощування сировини, переробка, транспортування.

Група компаній була створена в липні 2011 р. після об’єднання всіх активів бізнесмена Тараса Барщовського.

За даними агенції, до складу T.B.Fruit входять 3,5 тис. га власних садових угідь, 7 заводів з переробки фруктів і овочів в Україні, Польщі та Молдові, а також транспортно-логістичний та інжиніринговий бізнес.

Загальна потужність переробних заводів T.B.Fruit становить 1,2 млн т концентрованого соку в рік.

Нагадаємо, експорт заморожених ягід і фруктів за підсумками 2018 р. зріс на 28% до $78 млн. Найбільше за два роки зріс експорт замороженої суниці садової (полуниці) – майже в шість разів. Експорт малини виріс в півтора рази, а інших заморожених ягід – на 42%.

А імпорт українського яблучного концентрату в США виріс у 10 разів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram