Новини
1 Квітня 2019
693

Імпорт українського яблучного концентрату в США виріс у 10 разів

У грошовому еквіваленті імпорт збільшився у 9 разів – з $890 тис. до $8,2 млн

У 2018 році США в декілька разів збільшили імпорт українського яблучного концентрату, повідомляє AGRI-GATOR. За підсумками року ця країна зайняла 4 сходинку у загальному рейтингу імпортерів вказаної продукції з України, поступившись Австрії, Польщі та Німеччині.

Так, у 2018 році США закупили в Україні 9,2 тис.т яблучного концентрату, що у 10 разів перевищує показники попереднього року. Для порівняння, протягом 2017 року ця країна імпортувала всього 944 тукраїнського концентрату та посідала 9 місце серед країн-імпортерів.

У грошовому еквіваленті імпорт збільшився у 9 разів – з $890 тис. до $8,2 млн. Коментуючи цю ситуацію, фахівці AGRI-GATOR зазначають, що таке зростання поставок зумовлено тим, що Китай помітно зменшив обсяг поставок яблучного концентрату на американський ринок, через що виробники соку були вимушені шукати альтернативні канали поставок сировини.

Крім того, тенденції збільшення закупівель концентрату США в Україні зберігаються й поточного року. Так, якщо у січні минулого року ця країна імпортувалаукраїнський концентратв незначній кількості, то вже у січні 2019 року Україна експортувала на американський ринок більше 3 тис.т цієї продукції.

Нагадаємо, як писали Investory News, Україна зібрала рекордний запас яблук.

Крім того, у грудні 2018 р. та січні 2019 р. збільшився експорт яблук з України, а також розширився перелік країн-імпортерів цієї продукції. Найбільші імпортери українських яблук – Білорусь, Молдова, Туреччина та ОАЕ.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram