Новини
20 Квітня 2021
513

Світова банківська система опинилася під загрозою руйнування

86% центральних банків світу вивчають цифрові валюти

Впровадження цифрових валют може мати серйозний вплив на світову банківську систему, поставивши її під загрозу руйнування, пише CNBC з посиланням на аналітиків.

Центробанки багатьох країн виявляють що більший інтерес до цифрових грошей, однак такі плани можуть “фактично зруйнувати фінансову систему”.

Експерти зазначають, що традиційні банки та Фінтех-стартапи ризикують втратити депозити клієнтів. Також є проблема з конфіденційністю у використанні цифрових валют.

У звіті Morgan Stanley, йдеться, що 86% центральних банків світу вивчають цифрові валюти. Близько 60% працюють над перевіркою концепції, але тільки 14% запустили пілотну програму або знаходяться в стадії її розробки.

Наприклад, Велика Британія захотіла випускати власну цифрову валюту: Казначейство країни та Банк Англії створили для вивчення питання робочу групу.

Найактивніше в цій сфері працює Китай. У Пекіні анонсували експеримент, у межах якого городянам повинні заплатити за тимчасову відмову від традиційних грошей на користь цифрового юаня.

Нагадаємо, Ілон Маск оголосив про початок продажів електрокарів Tesla за біткоїни у США. За його словами, компанія не планує конвертувати криптовалюту у фіатні кошти.

За даними Opendatabot, українські посадовці задекларували біткоїнів на 75 млрд грн. У підсумку у деклараціях держслужбовців за 2020-й рік було нараховано 46, 351 тис. біткоїнів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram