Новини
6 Березня 2020
870

Суд не став на сторону ПриватБанку та НБУ у справі із заводом Коломойського

З банку на користь Нікопольського заводу феросплавів було стягнуто 21,8 мільйона гривень

Північний апеляційний господарський суд визнав претензії заводу олігарха Ігоря Коломойського на 22 млн грн до державного ПриватБанку та Національного банку України, повідомляє Finbalance.

“Суд залишив у силі рішення Господарського суду Києва від 17 грудня 2019 року, який задовольнив позов “Нікопольського заводу феросплавів” до ПриватБанку та стягнув з банку на користь заводу 21,8 млн грн”, – йдеться у повідомленні.

Видання зазначає, що цю суму НЗФ як поручитель, виконавши мирову угоду, оплатив Нацбанку в рамках часткового погашення заборгованості ПриватБанку з рефінансування.

“Згідно з судовими матеріалами, НЗФ передавав у заставу для НБУ рухоме майно (тепловози, піввагони) вартістю 40 млн грн. Відповідні обтяження були зняті після виплати поручителем для кредитора 21,8 млн грн, як це було передбачено мировою угодою”, – йдеться в матеріалі справи.

І додається, в НБУ раніше заявляли, що ініціатором мирової угоди був НЗФ, і вона передбачала можливість погашення суми зобов’язань протягом 12 місяців рівними частинами без комісії. При цьому 6 вересня 2019 року завод достроково погасив всю цю заборгованість.

Раніше Investory News писали, що ПриватБанк 29 січня виплатив Нікопольському заводу феросплавів (НЗФ), який контролює Ігор Коломойський, 21,8 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram