Новини
2 Жовтня 2021
697

Створена найменша в історії рукотворна летюча конструкція

Вона являє собою мікрочип з трьома гвинтами

Інженери з Північно-Західного університету в Іллінойсі розробили мініатюрний летючий пристрій розміром з піщинку, який вміє парити у повітрі. На створення пристрою, яке отримало назву microflier, інженерів надихнули двопелюсткові насіння кленів, які плавно падають на землю, посилено обертаючись навіть при невеликому вітрі.

Ці літальні апарати оснащені надмініатюрною технологією, зокрема датчиками, джерелами живлення, антенами для бездротового зв’язку і навіть вбудовану пам’ять для зберігання даних.

Розробники оснастили microflier функціональними мініатюрними електронними інструментами для моніторингу навколишнього середовища. За словами провідного автора розробки Джона Роджерса, подібні мінігелікоптери будуть відстежувати рівень забруднення повітря, поширення хвороб, які передаються повітряно-крапельним шляхом, визначати рівень pH водяної пари й збирати інші наукові дані.

На думку Роджерса, ці пристрої можуть бути скинуті з висоти й розосереджені для моніторингу навколишнього середовища після розливу нафти або інших техногенних катастроф.

Розмір microflier становить всього близько міліметра. У нього немає ніяких моторів і джерел палива. Пристрій рухається тільки завдяки вітру. Розробники повідомили, що microflier створений з біорозкладних матеріалів, щоб не шкодити навколишньому середовищу.

“Ми виробляємо такі фізично перехідні електронні системи, використовуючи розкладальні полімери, компостуємі провідники та розчинні інтегральні мікросхеми, які природним чином перетворюються в екологічно безпечні кінцеві продукти при контакті з водою”, — пояснює Роджерс.

Нагадаємо, робот, що отримав назву “Робожук” (Robeetle), потрапив до Книги рекордів Гіннесса. Він — найлегший робот, що пересувається.

Тим часом Boston Dynamics повідомила, що два роботи моделі Atlas вперше безпомилково змогли пройти смугу перешкод на спеціальному майданчику для паркуру, побудованого в штаб-квартирі компанії.

Investory News дізналися, які помилки можуть допустити роботи та чи й справді “жива техніка” досконала читайте за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram