Новини
15 Червня 2020
1 368

Столик у лісі або на пірсі: У Швеції відкрили найбільший соціально-дистанційований ресторан у світі

В меню — безалкогольне вино та страви, приготовані шеф-кухарями компанії

Шведська виноробня Oddbird, яка виробляє безалкогольне вино, відкрила ресторан у заповіднику під Стокгольмом. Шість столиків ресторану розставлені в лісі, полі й у води. Гостям пропонують виключити контакти з людьми та насолодитися красою природи, пише News.Cision.

Тимчасовий ресторан шведської виноробні Oddbird отримав назву “Ніде” (Nowhere). Як зазначає представник компанії Мехмет Гюрбюзер, ідея створити заклад народилася у відповідь на кризу, викликану пандемією коронавірусу.

“Замість того, щоб подорожувати за кордон, тепер ми можемо опинитися на природі й виявити тут чарівні місця, які раніше навіть не розглядали. Але насправді ресторан – навіть не пункт призначення, а скоріше стан розуму”, — сказав він.

Відвідувачі можуть замовити стіл посеред гаю або поля, а також на пірсі, біля води. Всього ресторан пропонує шість столиків. Кожен з них був індивідуально спроектований данською компанією по дизайну інтер’єрів Norrmans з перероблених меблів і матеріалів.

В меню — безалкогольне вино, яке виробляє Oddbird, а також страви, приготовані шеф-кухарями компанії.

Безалкогольна виноробня Oddbird запустилася у 2013 р. Бізнес заснувала Моа Гюрбюзер, соціальний працівник, яка в минулому працювала з сім’ями, члени яких страждають алкогольною залежністю. За її словами, вона створила Oddbird, щоб змінити “алкогольні норми суспільства”.

Компанія виробляє вино з сировини, отриманої з Франції та Італії, а потім видаляє з нього алкоголь за допомогою спеціальної технології.

Нагадаємо, у Швеції це не перший дистанційний ресторан. Так, шведська пара відкрила на лузі поряд з будинком безконтактний ресторан просто неба, але на одного гостя. Страви клієнтам спускають у кошику по мотузці.

Як писали раніше Investory News, співзасновник Instagram Майк Крігер та його дружина Кейтлін у березні запустили SaveOurFaves — каталог ресторанів Bay Area, що продають подарункові сертифікати, щоб компенсувати ресторанам і кафе втрачені під час карантину доходи.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram