Новини
21 Липня 2020
1 030

Статки засновника Amazon перевищили ринкову вартість Nike і McDonald’s

Джефф Безос у понеділок, 20 липня, розбагатів ще на $13 мільярдів

Статки найбагатшої людини світу Джеффа Безоса у понеділок, 20 липня, збільшилася на $13 млрд, про це свідчать дані Forbes Real-Time, що оновлюються в режимі реального часу.

Наразі багатство мільярдера оцінюється у $189 млрд – це більше ринкової вартості Exxon Mobil ($179,7 млрд), Nike ($148,7 млрд) і McDonald’s ($142,5 млрд).

Джефф Безос володіє 11,1% акцій Amazon. Понеділок став найкращим днем ​​на біржі для компанії з грудня 2018 року, зазначає CNBC: за день папери Amazon подорожчали на 7,93%, до $3196,84.

“Зростання акцій прискорило рішення аналітиків Goldman Sachs підняти цільову оцінку їх вартості до $3,8 тис. за папір”, – йдеться у повідомлення.

Найближчий суперник Безоса у рейтингу Forbes Real-Time – найбагатша людина Європи, власник Dior і Louis Vuitton Бернар Арно. Йому вдалося змістити з другого рядка Білла Гейтса.

Статки Арно оцінені у $113,8 млрд – на $75,2 млрд менше, ніж у засновника Amazon. Гейтс трохи поступається Арно – його капітал оцінено у $113,4 млрд.

До речі, статки колишньої дружини засновника Amazon Маккензі Безос у понеділок збільшилися на $4,6 млрд, до $62,6 млрд.

“Безос отримала 25% частки колишнього чоловіка в Amazon після найдорожчого розлучення в історії, що завершилося в липні 2019 року. На той момент цей пакет коштував $36 млрд”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що наразі вона займає 14-е місце у світовому списку мільярдерів за версією Forbes Real-Time і перше серед американок.

Єдина жінка у світі, яка як і раніше може похвалитися великими статками, ніж Маккензі Безос – це внучка засновника L’Oreal Франсуаза Бетанкур-Майер, статок якої оцінюється у $65,5 млрд.

Нагадаємо, що 13 липня Безос обійшла Бетанкур-Майер і недовго побула найбагатшою жінкою у світі.

Тим часом Ілон Маск вперше потрапив до п’ятірки найбагатших людей світу зі статком понад $74 мільярдів. Усе завдяки здорожчанню акцій Telsa, які він разом з аналітиками називали “переоціненими”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram