Новини
21 Липня 2020
992

Ілон Маск вперше потрапив до п’ятірки найбагатших людей світу зі статком понад $74 мільярдів

Усе завдяки здорожчанню акцій Telsa, які він разом з аналітиками називали “переоціненими”

Засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск увійшов до п’ятірки найбагатших людей світу, про це свідчать дані оновлюваного в реальному часі рейтингу Forbes Real-Time.

Так, за підсумків торгів акціями Tesla у понеділок, 20 липня, статки Маска оцінювалися у $74,2 млрд – він обходив шосту позицію найбагатшої людини Азії Мукеша Амбані на $1,3 млрд.

Як зазначає американський Forbes, ще на початку року Маск займав лише 37 місце у рейтингу найбагатших людей світу – його статки зросли разом з ціною акцій Tesla.

“У понеділок вони подорожчали на 9,5%, до $1643 за акцію. За три тижні, з 29 червня, їх вартість зросла на 60%. З початку року акції Tesla збільшилися у ціні майже на 300%”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що наразі Tesla – це не тільки найдорожчий автовиробник у світі з ринковою капіталізацією $304,5 млрд, але також компанія, яка коштує більше, ніж Ford, Ferrari, General Motors і BMW разом узяті.

При цьому зростання вартості Tesla збило з пантелику деяких інвесторів, які зазначають, що компанія значно менше своїх конкурентів і тільки нещодавно почала приносити квартальний прибуток.

“У I кварталі цього року Tesla виробила 103 тис. машин, тоді як Toyota, яка донедавна була найдорожчим автовиробником світу, випустила 2,4 млн. Продажі американських компаній Ford і General Motors за минулий рік виявилися у 10 разів вищими, ніж продажі Tesla”, – наголошує видання.

У червні аналітики Morgan Stanley попередили, що акції Tesla, які тоді торгувалися приблизно по $1000 за штуку, були “вкрай переоцінені”.

Про те, що ринок переоцінює паперу Tesla, писав і сам Маск. “Вартість акцій Tesla занадто висока”, – зазначав мільярдер у Twitter, коли акції коштували $755. Інвестори на повідомлення Маска тоді відреагували розпродажем – за день папери подешевшали більш ніж на 10%.

Нагадаємо, наприкінці червня голова ради директорів і найбільший акціонер індійського холдингу Reliance Мукеш Амбані увійшов до першої десятки найбагатших мільярдерів світу. Статок 63-річного мільярдера зріс за день на $3,9 млрд і досяг $64,6 млрд.

Раніше Investory News писали, що минулого року у світі рекордно збільшилася кількість мільярдерів. Серед країн лідерами за кількістю багатіїв залишалися США (788 осіб) і Китай (342 особи).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram